начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


ЦАР САМУИЛ САМОДЪРЖЕЦ БЪЛГАРСКИ

дата: 04 Февруари 2016 г. , автор: Редакцията

Книгата се преиздава по инициатива и с любезното финансово съдействие на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - гр. Дупница, с председател полк. (о.р) Иван Асенов Шопов; "Посвещавам на българското войнство, защитавало независимостта и свободата на Отечеството" - Крум Чивиев; ЦЕНА: 10 ЛВ.

 Завещанието на Свети Иван Рилски, покровител на българите

„Първите 10-12 години от живота на цар Самуил, съвпадат с последните няколко години от битието на рилския светец. Известно е за срещата, която поискал Цар Петър Първи с Иван Рилски, но която не се състояла. Името и чудотворната сила на светеца са били известни по нашите земи, докато е бил още жив. Но след неговата кончина, той се превръща в пространна легенда. За Свети Иван Рилски са написани шест български жития и едно на гръцки език. Те също представляват научен интерес, но тук би било по-подходящо да разгледаме неговото „Духовно завещание към иноците на манастира”, което има нравствено-поучителна стойност…”


Още статии по темата »
И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага