начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Делириум

дата: 18 Януари 2016 г. , автор: Редакцията

„Истинска политика се прави от малцинство и по правило с непопулярни средства. Истинска култура се прави от малцинство. Истински изкуство и наука се правят от малцинство. Нещастни са държавите, чието бъдеще се определя от мнозинството.” Белчо Дончев; Издава: Издателска фондация: "Още инфо" - 2005г. ЦЕНА: 10 ЛВ.

Белчо Дончев си е измислил една държавица. По определен начин тя наподобява онази, която обитаваме днес. Тя ни е толкова позната, че можем да видим себе си някъде сред сенките на парадокса, наречен „демократичен преход”. Но най-парадоксалното от всичко е, че гротеската не прилича на литературен похват, нарочно деформиращ родния пейзаж, за да подсили внушението. Ние просто живеем в деформирана реалност, в истинска политическа гротеска, в налудно състояние, облъчвани денонощни от медийни лъжи.

…Един ден всичко ще бъде затрупано с тонове пепел, с гигабайтове забрава, с лавини от неистини. Затова този книга е важна за наместване на частите, от които трябва да се разчете истинската история на българския посткомунизъм. Тя е част от истината. Не от лъжата.


Рени НешковаОще статии по темата »
М н е н и я

от: sHFb8gjsby, ( 5i9af4qx7zi@yahoo.com )
публикувано: 28.06.2016 14:13:53 часа

To think, I was conuesfd a minute ago.И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага