начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Без съд и присъда – книга 1

дата: 04 Януари 2016 г. , автор: Редакцията

Продукцията на издателство „Работилница за книжнина” запълва белите пространства в нашата история и съвремие; ЦЕНА: 15 ЛВ

Поредицата посветена на на жертвите на комунизма в България – „ПИСАХМЕ ДА СЕ ЗНАЕ”, съдържа документални материали за комунистическия терор – спомени на свидетели и техните наследници. По примера на нашите предци, записвали страданията на българите през вековете на робство, четирите тома „Без съд и присъда”, „Жертвите на народния съд”, „Адът – лагерите и затворите” и „”Репресиите” разказват за изтъпленията на болшевишкия режим в България.

20 календарни години в. „Про и Анти” публикуваше на страниците си материали за трагичните съдби на хиляди жертви на червената диктатура в рубриките „Отнесени от червената метла”, „Страшни разкази”, „Отнесени от желязната метла” и „Писахме да се знае”. Чрез писма, свидетелства, спомени, устни съобщения редакцията предоставя на историците материал за научна преценка на престъпленията, извършвани повече от половин век в България.

Сега, когато времето неумолимо заличава историческата истина, а наследниците на убийците и палачите все по-нагло се опитват да я отрекат или изопачат, тези свидетелства за мъчениците и мъчителите са събрани в четири книги. За да не върнат никога тези времена и никой от младите поколения да не се поддаде на изкушителното пеене на сирените на марксизма  и новите му левичарски превъплъщения.

 Още статии по темата »
И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага