начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Съвременната война

дата: 28 Декември 2015 г. , автор: Редакцията

"Тази книга е посветена на мъжете и жените от въоръжените сили на държавите-членки на НАТО, на Генералния секретар, на държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на НАТО... Посвещавам книгата и на моето семейство - съпругата ми Гърт и сина ни Уес, които вървяха, жертваха се и ми се доверяваха през тридесет и четири годишната ми кариера на офицер от Сухопътни войски на САЩ. Без тяхната любов и подкрепа нито тази книга, нито военната ми служба щяха да бъдат възможни." ЦЕНА: 15 ЛВ.

 "Задълбочен, често противоречив и увлекателен разказ за политиката, личностите и целите, които стоят в основата на първото военно ангажиране на НАТО, написан от генерала, който командва силите на НАТО по време на конфликта в Косово. Размислите на Кларк върху уроците от Косово, характера и бъдещето на войните на Алианса и ролята на САЩ в Европа, заслужено ще намерят широка читателска публика от двете страни на Атлантика."

сенатор Джон Макейн


Уесли Кларк е роден на 23 декември 1944 година в град Чикаго, щата Илинойс. Започва военната си кариера във Виетнам, където е раняван 4 пъти. Като върховен главнокомандващ силите на НАТО в Европа от 1997 до 2000 г. води войната в Косово. Съветник е на Ричард Холбрук по Дейтънското мирно споразумение. Кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия през 2004 г. и 2008 г.. Заедно с Петър Стоянов е член на борда на фондацията на Бил Клинтън „Глобъл инишитив“. Част от управата на Центъра за глобален диалог и сътрудничество и носител на Голямата награда за принос за разбирателството в следконфликтните региони на света.

Уикипедия
 

 Още статии по темата »
И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага