начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Ерогенна зона

дата: 12 Декември 2015 г. , автор: Редакцията

Юбилеен поетичен сборник на един поет и общественик от Западните покрайнини - Босилеград; Радко Стоянчов, издава: "7 лъча", София - 2014г. ЦЕНА: 9 ЛВ.

"Ерогенна - та зона" на Радко Стоянчов - тръпната, дълбоката, чувствителната зона на неговото съществуване - се нарича БЪЛГАРИЯ. 

Жизненият път на Поета върви в ярките измерения на Любов, Правда, Чест и Съвест. Тези свещени понятия той изравнява с образа на РОДИНАТА - свиден, искрящ, болезнено-трагичен, непрежалим и незаменим.
Сборникът поезия "Ерогенна зона" разкрива образа на истинския родолюбец, творец, общественик и обикновен човек, който има смелостта да определи целия свят на зло и пошлост като Страната на Сатаната, срещу който се изправя Рицарят на Честта и Правдата.

„Сборникът „Ерогенна зона" е изключително ценна книга и заема особено място в литературата на българите в Сърбия, а по своята оригиналност е уникално явление и в съвременната българска литература. Освен общочовешките теми за любовта към любима, род и Родина, поезията на Радко Стоянчов с едно тънко чувство за хумор, хронологически разобличава значителни събития, явления и личности оставили трайна следа в обществения живот на малцинството и особено в родния му Босилеград.”

Културно-информационен център на българското национално малцинство "Босилеград" в Сърбия

http://www.kicbos.org/

 Още статии по темата »
И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага