начало   контакти
vardar@art.bg


Новости
Македония
Малко смех
М У З И К А
novini
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЯТА СИ ПАРТИЯТА НА МАКЕДОНСКИТЕ БЪЛГАРИ ВЪВ ВАРДАРСКО РАЗЧИТА НА КОРМАН ИСМАИЛОВ, ТУРСКАТА ПАРТИЯ В МАКЕДОНИЯ, А ЗАЩО НЕ – И НА ДЪРЖАВАТА ТУРЦИЯ !

дата: 17 Октомври 2014 г. , автор: Георги Генов

...

 ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЯТА СИ ПАРТИЯТА НА МАКЕДОНСКИТЕ БЪЛГАРИ ВЪВ ВАРДАРСКО РАЗЧИТА НА КОРМАН ИСМАИЛОВ, ТУРСКАТА ПАРТИЯ В МАКЕДОНИЯ, А ЗАЩО НЕ – И НА ДЪРЖАВАТА ТУРЦИЯ !

 

„Няма вечни приятели; има вечни интереси „

 

От 1993 г. партията на македонските българи – „ Ванчо Михайлов – РАДКО „ се бори за легализация в Р.Македония. Тя бе създадена и се оглавява от политическият емигрант от варварска Югославия в Швейцария – ВЛАДИМИР ПАНКОВ.

През 2000 – та год. тя бе регистрирана в Охредския съд. Но само след година трима сръбски адвокати предизвикаха нейното закриване. Понастоящем, РАДКО съди македонската държава за геноцид над българите в Хага !

Отдавна се изпариха надеждите ни, че разни псевдо – пробългари като Любча Георгиевски ще ни помогнат. Имено той разтури партията през 90-те години.

Още по-малко вярваме на „добрите” намерения на македонистите , които и до ден-днешен изповядват идеите на Коминтерна, родили се в налудничеви мозъци като този на Сталин, Георги Димитров и Тито за отделна „македонска” нация.

Разчитаме главно на честните албанци, които поставиха основите на своето възраждане в София, чрез „ Призренската лига” и получиха държава благодарение на правителството на д-р Стоян Данев / 1912 г. /.

Не по-малко се надяваме на помощ от Турската партия в Македония, но тя е доста слаба. Вероятно ще привлечем на наша страна и мощната държава Турция, която би могла да въздейства за нашето признаване и по дипломатически път и внушавайки това на всички мюсюлмани в Македония. Защото, ние българите след злополучната 1913 г. сме били в добри отношения с турския народ. Кемал Ататюрк е бил военно аташе в София и е научил много за прогреса и светския начин на живот.

След 1913 г. ние създавахме българо-турски чети, които яростно се сражаваха срещу гърците,а по време на Първата световна война блгари и турци громяха руснаците както на Северния, така и на Южния фронт, където незнайно защо руски дивизии искаха да нахлуят и озлочестят нашето отечество, заедно с всякаква африканска измет от Сомалия, Судан, Алжир и пр....

В момента Русия отново подкрепя чрез Путин ядрото на бившата Югославия – шовинистичната Сърбия и се явява наш гео-политически враг !

„Добре дошъл” на Балканите таварищч Путин, но кракът ти да не стъпва в София !

Ние отдавна се откъснахме от мечешката ти прегръдка и по линия на НАТО сме лоялни съюзници на Турция, а в ЕС укрепваме ежедневно позициите си.

Бог да пази България !Още статии по темата »
М н е н и я

от: Борис Ташков, ( boris_tashkov@abv.bg )
публикувано: 18.10.2014 19:38:10 часа

Правдиво поднесена болка с много мъка и горчивина,
към която честният и почтеният българин не може да не бъде съпричастен и да не откликне!
Това зов, това е призив!
Изцяло подкрепям написаното от Д-р Генов!
За мен е неразбираемо отношението на родотстъпника Владимир Путин,
потомък на чипровски българи, чиито праотец,
след неуспеха на българите в Чипровското Въстание от 1688 г. ,
в 1712 г. НАПУСКА село Чипровци и през КИЕВ се заселва в РУСКАТА ИМПЕРИЯ.
Затова за мен остава неразбирането, защо Путин не подкрепя Българския си род а служи на завоевателната политика на Сърбия, която в последните 185 години създаде своя държава на българска територия и пак за сметка на българската държава разшири своята територия единствено на основата на православния характер на българското население живеещо по тези земи.И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага