начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


ПО ИДЕЯ НА ИСТОРИК КУПУВАМЕ ОСТРОВ "Св.АХИЛ"

дата: 26 Септември 2014 г. , автор: Георги Генов

...

 

Още статии по темата »
М н е н и я

от: Антон, ( 2849notn@gmail.com )
публикувано: 11.06.2015 13:28:00 часа

За съм,отделно не ми е ясен мотива на този който е ослепил пленниците-не с е сещам за такъв аналог в световната история!


от: Бъзрожденеца, ( chris @hotmail.com )
публикувано: 08.10.2014 18:44:39 часа

Гърция никога не е владяла духовно и национално тези изконни български земи, до гражданската война от края на 40 те години на миналия век, в тази територия не е имало нито един грък, имало е малко гъркомани след скизмата на Екзархията от Цариградската Патриаршия, но те не са знаели да говорят гръцки а говореха на български.
Гърция трябва да върне не само останките и плащеницата на Цар Самоил, а и цяла Преспа, защото тя е част от българската цивилизация, и няма нищо гръцко в нея.


от: Вили Панайотова, ( lema_ood@abv.bg )
публикувано: 02.10.2014 16:34:22 часа

С риск да прозвучи налудничаво и детински за някого, о. Ахил е и ще БЪДЕ български остров. Дължим този жест на поклон и уважение към паметта на човека и царя Самуил Български. Преди хиляда години не успяхме с меч да защитим и опазим българските земи в този географски регион и платихме тежка дан - 15 000 ослепени български войници. . . Днес, след хиляда години, споменът за Самуил е още жив и ни дава своя благослов с добри намерения, по мирен път, чрез преговори и разумна търговска политика да възстановим принадлежността на острова към България. Щом гръцката страна го продава, нека си го купим и бъдем новите му, добри стопани под български флаг. За да почиват костите на цар Самуил там, където са били положени от близките му.И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага