начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


БЛАГОДАРНОСТ КЪМ КМЕТОВЕТЕ ОТ ГЕРБ НА БУРГАС И НЕСЕБЪР ОТ МАКЕДОНО-ОДРИНСКАТА ЕМИГРАЦИЯ

дата: 07 Ноември 2011 г. , автор: Георги Генов

...

ОФИЦИАЛНА БЛАГОДАРНОСТ ДО КМЕТОВЕТЕ НА БУРГАС И НЕСЕБЪР ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕДЕНИТЕ ИЗБОРИ

 Македонски и тракийски българи възстановиха ВМОРО

Историческата организация възкръсва с оригиналните си Устав и Програма

от Инициативен комитет.

Малко преди изборите за местна власт между ВМОРО и Г-н Николов , който спечели с главозамайващия резултат от 65 % пред опонентите си , с него бе проведена официална среща с НОВООСНОВАТАТА ВМОРО, на която присъствува и кмета на Несебър.От страна на наследниците на македонските българи бе обещана подкрепа за техните кандидатури, които по груби изчизсления възлизат на около четвърт милион ОСЪЗНАТИ, ПАТРИОТИЧНИ БЪЛГАРИ.

В резултат на това споменатите двама политици от ГЕРБ получиха пълнопревъзходство в изборната битка.

Но още ПО-РАДОСТЕН ФАКТ Е , че Г-н Николов се ангажира и в бъдеще да помага на мнозина бегълци от Македония и Тракия, като всеизвестният в района ПРИЛЕПСКИ ГЕРОЙ – ЗДРАВКО ЗДРАВЕСКИ.От друга страна, двамата политици обещаха на своите верни гласоподаватели ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ЗА ОФИЦИАЛНАТА РЕГИСТРАЦИЯ НА АСОЦИЯЦИЯТА НА ВАРДАРСКИТЕ БЪЛГАРИ – „РАДКО „, нещо което не е правено от никой български политик така открито.Те гарантираха, че ще продължат да помагат и на новопристигащите в градовете Бургас и Несебър бежанци от Македония и Одринско.Типичен пример е даването на жилище на многобройната челяд на ЗДРАВКО ЗДРАВЕСКИ и приемането на българския патриот от Македония – ДРАГАН ПОПОВ, за когото ще бъдат положени особени медицински грижи и ще бъде осигурено жилище в кратки срокове.

Редакцията на „В А Р Д А Р „ , списвана от български патриоти , потърсили убежище от съседните държави чак зад Океана, ИЗКАЗВАТ ГОРЕЩА БЛАГОДАРНОСТ НА БУРГАСКИЯ И НЕСЕБЪРСКИЯ КМЕТ И ОБЕЩАВАТ ДА РАБОТЯТ ЗА ДОБРОВУНЕТО НА ТОЗИ ПРЕКРАСЕН БЪЛГАРСКИ КРАЙ.

ХВАЛА НА НАРОД, КОЙТО ИМА ТАКИВА ПОЛИТИЦИ !!! И в бъдеще ще стане ясно, че тази част от нашите прокуденици са важна част в електоралната борба .

Днес, когато обществото ни се разкъсва от безпътица, безпереспективност, отчаяние, егоизъм, консуматорство, чалга, корупция, престъпност, политически измами и нищета, македонски и тракийски българи  започнаха възстановяването на историческата Вътрешна Македоно – Одринска Революционна Организация /ВМОРО/. Инициативата е възникнала заради нуждата от възкресяване на изконните национални идеали, които да бъдат морален и духовен коректив на българите в началото на 21 век. Идеалите за национално, териториално и културно обединение на българския народ, които бяха проиграни от т.нар. Велики сили и претърпяха крушение след Берлинския диктат 1878 г., са живи и ще останат вечно валидни в съзнанието на поколенията, заявяват реставраторите на ВМОРО. Договорът, сключен в Берлин преди 133 г., с който България бе разпокъсана цинично на 5 части, е една огромна грешка и единствената причина за всички последвали войни, кръвопролития и конфликти на Балканите и в Европа, чак до наши дни.

Завръщането към основата на съществуването ни са особено необходими днес, когато нацията е изпаднала в тежка и дълбока криза на ценностната система, демографското си оцеляване и без дългосрочна цел на развитие. Българската революционна организация за поправяне на историческата несправедливост на Берлинския диктат, все още не е изпълнила своята историческа мисия. Нейното естествено развитие бе насилствено прекъснато от комунистическия режим в Източна Европа и тази приемственост не е възстановена до днес. Появилите се политически партии в пост-комунистическите Р.Македония и Р.България не възстановяват оригиналните цели, идентичност, програма и дух на оригиналната ВМОРО. За съжаление, се наблюдават точно обратните процеси – на фалшифициране и недопустима, престъпна подмяна на историческите факти, извори и процеси – особено в политическата система на Р.Македония, където извращенията от юго-комунистическото минало са деволюирали в държавна идеология. Репресиите, терорът, грубото нарушаване на елементарни човешки права, дискриминацията, апартейдът и геноцидът над всеки, който дръзне да изяви българското си самосъзнание в тази държава са ежедневие, а всеки надигнал се глас за протест бива задушаван с кръв. Насилственото обезбългаряване на хилядолетни български земи /вкл. и самата територия на днешна България/ следва прогресивна последователност и странно защо не се санкционира от международните организации и институции, призвани да спазват хартата за правата на човека на ООН, Хелзинкския договор и европейските норми. Това положение, продължаващо десетилетия, не може повече да се понася от българския народ, който за последните 100 г. се е свил няколкократно, за сметка на своите съседи, в резултат на принудителни действия на външни сили и наложени принудително политически модели и диктатури.

Изправени пред точката на своя екзистенц-минимум и пред въпроса за физическото си оцеляване, българите са длъжни да положат всички усилия и да заявят ясно пред света, че са жертва на едни от най-големите политически престъпления на човечеството през последните 150 г. Тъй като това не се прави публично от нито едно българско правителство и нито една организация в България и зад граница, възкресената ВМОРО ще се заеме с тази нелека, но свята мисия.

В навечерието на 108 г. от избухването на Илинденско-Преображенското възстание на българите в Македония и Одринска Тракия, техни потомци се събраха в Странджа планина и положиха началото по възстановяването на организацията-майка. ВМОРО ще се ръководи от официално обнародваните първоначален Устав и Програма на Българските Македоно-Одрински Революционни комитети /БМОРК/, основани в гр. Ресен /дн. Р.Македония/. Тези правила се възприемат без никаква редакционна намеса, поради факта, че създадената тогава революционна организация не е изпълнила до сега предназначението, заради което е възникнала и следователно не е изчерпала нуждата от своето създаване и съществуване.

За да се предотвратят спекулациите, фалшификациите и подмяната на истинската идеологията за извоюване независимостта и свободата на насилствено отнетите български земи и население, потомци на българи от откъснатите предели на България, възстановяват днес оригиналната организация на своите деди.

 Лице на възстановената ВМОРО, както и неин официален говорител ще бъде Здравко Здравески от гр. Прилеп, Р.Македония, който понастоящем живее в гр. Бургас. Здравески е един от основателите на ВМРО в Македония след 1990 г. и е бил Председател на задграничните структури. Бил е близък с последния неоспорим Председател на организацията – Иван Михайлов, с когото се е съветвал в Рим. Съпругата му, Добрила, е роднина на съпругата на Михайлов и голяма революционерка - Менча Кърничева и е внучка на геройски загиналия през 1903 г. Крушевски войвода Георги Стоянов. От няколко месеца семейството, заедно с 3 от децата си, е потърсило убежище в България. Причината са тежки репресии наложени над тях и техните близки, заради българското им самосъзнание. Здравески е бивш командир на подразделение на Спец.частите за бързо реагиране в Македония – т.нар. „Лъвове” и „тигри”, с чин „капитан”. Здравко Здравески е в ръководството на българската организация РАДКО в Македония. В България семейството бе топло посрещнато и подпомогнато от Македонското културно братство „Тодор Александров” в Несебър и Община Бургас. Около българското семейство бързо се заформя широк кръг от македонски българи, които изповядват принципите на несъгласие с диктаторския режим на Никола Груевски и които ратуват за обединение на народите от двете страни на изкуствената граница.

В структурите на ВМОРО, заедно с македонските си братя, са се включили активно и тракийски българи, потомствено от Източна и Западна Тракия, споделящи единната историческа цел на организацията. Тяхното общо верую са предсмъртните думи на легендарния Странджански войвода от ВМОРО Георги Кондолов: „Дѣлото е свѣто! Проклети бѫдете, ако не продължите борбата..”

Реставраторите на ВМОРО заявяват, че има заявки за включване и на сънародници от Западните български покрайнини, предадени несправедливо на Сърбия след 1919 г. Организацията ще бъде ангажирана не само с неосъществените национални стремления за Македония и Беломорска Тракия, но и с каузата на всички българи в диаспора – Румъния, Бесарабия, Украйна, Русия, Банат, Албания, Косово и др., за да бъде техен застъпник за извоюване на основни права за самоизява, образование, език, религиозна независимост и културна идентичност. Личностите, които стоят в основата на инициативата, не желаят да разкриват самоличността си за сега. Ръководството декларира, че ВМОРО ще спазва Конституцията и законите на Р. България, но няма намерение да прави съдебна регистрация. Организацията ще се стреми да се придържа максимално близо до добродетелите, методите и начина на съществуване на своя исторически първообраз, който е наследник на мрежата, създадена от Апостола на Българската Свобода Васил Левски, благодарение на която бе възкресена от небитието Третата Българска Държава. Девизът на нововъзстановеното ВМОРО ще бъде историческото: „Свобода или Смъртъ”, като членовете възприемат и оригиналната клетва за посвещение, в нейния буквален вариант.

Заявки за членство могат да се отправят на e-mail: bmork.vmoro@gmail.com Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , като трябва да съдържат подробна автобиография, 1 цветна снимка, мотивационно писмо за членство и декларация, че кандидатът е запознат с Устава, Програмата и Клетвата на организацията. Последните могат да бъдат намерени от архив в библиотеките, или Интернет.

 Още статии по темата »
М н е н и я

от: nikola, ( nikola.gulev@hotmail.com )
публикувано: 21.11.2011 10:55:47 часа

Поетична епопея на българите
За борба!

На Здравко Здравевски

Здравко,Здравко горд юнак
за борба се готви пак
и за нашите душмани
той страшилище ще стане!

Смело с българския лъв
и със българското знаме
той в борбата ще е пръв
и победата ще вземе!

Той със свойто ВМОРО
през Вардара ще премине,
и за бъдеще добро
българския род ще вдигне!

Та да стигне обновен
до вековния си корен,
до един завет свещен
от дедите си оставен!

Да гради единство братско
във единствена държава
и с усилие гигантско
да възвърне стара слава!

Да достигне бъднини
чудни,славни и велики
и прекрасни мирни дни
и успехи многолики!
zdravko e idniot lider na makedonskite bulgari i prestavnik na mpo za evropa i makedonia


от: Petar Simeonov, ( simeon_p@gmail.com )
публикувано: 20.11.2011 16:31:46 часа

Ние осигуривме над 15 иляди гласови за кметот на Бургас и Несебар. Со тоа ГЕРБ си осигури победава. Винаги ке подкрепаме патриотико-разумливите политичари во земева.


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 16.11.2011 20:11:51 часа

ИСТИНАТА е, че Майка България, отдавна е влязла в някаква погрешна роля, и отношението и към Македония, Българите в Македония – не е отношение на любеща родна Майка – а по скоро, като Мащеха!
Това е реалната, обективна – Истина.
И разчупване на окови, или Свобода, не се постигат с илюзии, а само с оръжията на Истината и Правдата - там е единствената сила, там е „Съ нами Богъ“.
И е време, Истината да се види много по-ясно, и от Българи (най-обикновени Българи – като мен).
Истината е, че относно Македония - много тежка мъгла е паднала върху очите на България, и Българското общество (точно истинна, като в живото Ботево слово “в сюртуци, в реси и слепци с очи”).
Няма нужда да го аргументирам нито като Социолог, нито като Политическа анализа – толкова е очевидно, че ще избоде очите на човек.
Святата Библия е една – и е грях да се фалшифицира: Святата Истина е една – и е грях да се фалшифицира. Грях е черното да се представя като бяло, и бялото като черно. Грях е всеки от всякъде, все да плюе и черни сиротна Македония – а България все за всичко да е в Правда.


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 16.11.2011 20:06:34 часа

България (не в смисъл Родината – а във всякакъв друг смисъл) отдавна е вдигнала ръце, от Македония, и Българите в Македония. И което е много по-отговорно, е че България,в политическо и всякакво друго отношение – е Отговорна! за всички проблеми на Македония, и Българите в Македония отговорна е, поради своята не-адекватност и пасивност. (исторически, и днес- настояще!)
Българите в Македония… като действителна истинна реалност - няма каква лоялност да “дължат” на подобна “майка”! която се отнася с тях, като най-незаинтересувана Мащеха!
Те биха се записали, и определили като Българи – но това е само от дълг и гордост, към личното им потекло, корени, вярност към – Историческата Истина, която е градивната на Македонския Идентитет. От тяхната лична Гордост и Сила.
Но не да са ‘сервилни’ от илюзии като дължими ‘дългове’ някакви, които те нямат! Не от ‘илюзии’ дълг – към любовта и подкрепата на своята ‘майка’ => а Въпреки! не заинтересоваността на тази ‘майка’.
България – “Майка България” има дълг към тях, който не е изпълнила!
(Нека това да е като мое лично “Първо Послание към Майка България” : ) и дори няма да го аргументирам от академична, професионална специалност за “Развитие на Обществото” премиерно. . )
Но единствената истина е, че “Майка България” трябва реално да осъзнае, че тя не може просто да си измие ръцете от този свещен роден Дълг – длъжност й е, и пред небето и пред земята! да измие това кърваво петно от ръцете си. Всички последици, които точно не-адекватна Българска политика и отношение, са в основата на проблемите, защо днес е трудно, и не-възможно дори - Свободно да се определиш за Българин в Македони


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 16.11.2011 20:04:20 часа

По какво се отличаваме ние, БЪЛГАРИТЕ от небългарите? По това, че носим БЪЛГАРИЯ в сърцето си. Дори не знаем защо. Често сме неразбрани, не ни е ясно защо другите не са като нас, защо харесват Азис и Цеца повече от Симеон и Аспарух, защо им харесва да гледат Мехмед и Бюлент по босфор ТВ а им е скучно да говорят за свобода и християнство. . . защо гримът, чантата и токчетата са по важни от книгата, писалката и словото? ами много просто - едни са българи, други те - небългари. Българите сме хилядолетен народ който от вечни времена носи БЪЛГАРИЯ в сърцето и съзнанието си. Небългарите са чанта - износва се и се подменя с нова. За всеки и за всичко има място на този свят.


от: Xexilia, ( yylm88888@163.com )
публикувано: 16.11.2011 09:40:46 часа

That's way more clever than I was expeticng. Thanks!


от: kostadin georgiev, ( freelips@abv.bg )
публикувано: 15.11.2011 17:27:53 часа

Здравко ти ако да смяташ македонците за българи то е правилно но не смятай всичките българи за македонци. Скоро Македония ще се разпадне и всеки ще посегне да вземе от нейната територия тя е дълбокоскрита болест на Бълканите . Ти си гонен от там защото в Македония имат интереси съседни държави Гърция ,Сърбия и Албания. България няма тереториални намерения в Македония това би означавало голяма война а ние българите не искаме да навредим на развитието си в този труден момент. Ако отвътре има настроения да се съединим с вас то ние с радост ще се събереме но никога няма да дестабилизираме района с размирици. Много дълго време се наблюдава преселване на македонци на българска територия. Аз също имам корени там но моите дядовци са се били за свобода ,а не са ходили в друга държава да търсят територии така както България няма да Ви подкрепи с армия ако нещо ви натиснат албанци сърби или гърци ако вие сами отвътре не въстанете щом при вас е сръбска или друга власт . Тук в Бургас сме траки от скито сърматси произход не сме татари нито тюрко алтаи и обичаме Македония като род и родина за това никога няма да и навредим. Вие сте направили вашия ход и сега сте в изгнание т. е не сте успели значи това не е правилният начин. Хайде със здраве.


от: Митко Станчев, ( lahiry@mail.bg )
публикувано: 12.11.2011 12:07:39 часа

Здравко Здравески е истински родолюбив Българин - пример и за следващите поколения !


от: antonio, ( tasev.antonio@gmail.com )
публикувано: 12.11.2011 10:56:19 часа

brate zdravko izdrzi gi tormozite i vo bugarija ti imas srce,nie od sveti nikole sme so tebe,dokazi kolku vredi eden bulgarin. ti si primer za nasata bulgarska kauza. ti si golem bulgarin.


от: ruskiot prilep, ( rubinruskio@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 10:53:05 часа

sega se iznervirav za toa sto citam,za prv pat jas ke iskomentiram nesto. komntarot ke go dadam za toj kostatin.
kosta po naski,po prilepski,ti da bese na od zdravko mestoto vo zatvor koga mu gi vadea zabite i go stavaja nad edna kanta so solna kiselina da disi ti kosta nemase da izdrzis ke umrese,ama zdravko isdrza jas ruskiot sum ziv svedok oti zaedno beveme vo zatvor,jas sum svedok koj samo zatoa sto dravko rece deka e bugarin majkata mu ebaja,i ti kosta ke ni kazuvas prikazki,dojdi vamu i zboruvaj,ama nemas srce.


от: ILIJA, ( ice18281@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 10:37:14 часа

GEDAM NAEDNAS IMAS GOLEMA POTKREPA BRATE ZDRAVKO. NE ZNAM DALI KE SE SETIS BRATE ZDRAVKO.
KOMANDANTE ZDRAVKO . . JAS SUM ICE OD VTORIOT BATALJON. . SO TEBE SME . . SAMO NAPRED SO TEBE SME BILE I KE BIDIME. . I EDNA PORAKA DO TIE STO VE KOLNAT I KLEVETAT. . EDNA PORAKA DO ICE5353. . ICE 3550. . EDNO DA TI KAZIME NEMOI DA ZBORUVAS ZA NASIOT LEGENDAREN KOMANDANT ZDRAVKO. . NEMOI DA TI SLUSNIME GLAS . . ZDRAVKO KOMANDANT E CESEN I HEROJSKI TE BRANESE DODEKA TI I TVOETE BEVTE NA KAFE VO GRCIA. . ZDRAVKO E HEROI I KOMANDANT. . KOMANDANTE ZDRAVKO NIE SME SO TEBE. . KOMANDANTE ZDRAVKO DA SI ZIV I ZDRAV. . .


от: marjan, ( 123Macheto@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 10:34:35 часа

ti be klosar eden KOSTADIN,DOJDI VO MAKEDONIJA I BIDI BULGARIN AMA SO MAKEDONSKO KRAGANSTVO DA TE VIDIME,KOLKU VREME KE IZDRZIS ????
brate zdravko pozdrav i poklon za tebe . . ovde site gi ucenuvat i gi terat so zakani da te crnat . . ama idrzi i izbori se kako sto si se borel sekogas. . TI SI HEROJ I BOREC. . TI SI COVEK OT BUGRASKA KRV I SOJ. . NAPRED I BIDI SILEN. .


от: ilia, ( ice18281@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 10:15:45 часа

nekoi da izdrzi kako zdravko sto izdrza po temnite zandani,tepajna,od strana na diktatorskata policia ke mu smetnam kapa,za mene zdravko e najgolemiot komandant i ke sotani takov,so nego sum,KOMANDANTE IZDRZI I IZBORI SE ZA VISTINATA.


от: elena, ( Super123elena@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 10:10:56 часа

FAMILIATA ZDRAVESKI SE NAJHRABITE LUGE KOI GI POZNAVAM.
NAPRED IZDRZETE.
POZDRAV OD KRUSEVO


от: rubin, ( Ms123rubin@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 10:07:59 часа

zdravko samo napred nie site ot holandia i od makedonia so krv bulgarska stoime pozadi tebe,ne mu obrakaj vnimenie na eden takov kako kostandin koi ne nae sto e sloboda. Koi ne znae sto e represia ili tormozenje,kostadin zivee vo slobodna demokratska drzava BULGARIA,zatoa ne zae nisto. ZDRAVKO TI PORACUVAME DA IZDRZIS KAKO STO DOSEGA SI IZDRZAL I DA NI JA DONESIS SLOBODATA I DEMOKRATIJATA VO MAKEDONIJA,NIE SITE OVDE I VO MAKEDONIJA TE POZNAVAME I TI SEGOKAS SI DEL OD NAS I KE OSTANIS ZA NAS HEROJ.
ZDRAVKO NIE SME SO TEBE.


от: zivko, ( zivko_mk22@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 10:00:08 часа

Го читам публикованото од костадин и не можам да поверувам ЕДЕН БЬЛГАРИН ДА МИСЛИ И ДА СЕ ОДНЕСУВА ТАКА ЛОШО КОН ЕДЕН ХЕРОИ ОД МАКЕДОНИА КОИ СИТЕ НИЕ ГО ПОЗНАВАМЕ ЗДРАВКО ДРАВЕСКИ. НИЕ ГОСПОДИНЕ КОСТАДИН МОЖИМЕ ДА ЗБОРУВАМЕ И ДА КАЖИМЕ ЗА ЗДРАВКО. СЕГА ЕДНО ДА ЗАНЕШ КОСТАДИНЕ ДЕКА ЗДРАВКО ЗДРАВЕСКИ Е ЕДЕН ЧОВЕК КОИ ЦЕЛИОТ ЖИВОТ ГО ПОСВЕТИ ЗА СЛОБОДАТА НА НАС И ДЕКА ЗДРАВКО ЗДРАВЕСКИ ПОСТРАДА ВО МАКЕДОНИА СО НЕГОВАТА БОРБА ЗА НАШАТА БУГАРСКА СЛОБОДА. . ТИ КОСТАДИНЕ ДА ИМАШ ДЕЛ ОД НЕГОВАТА ХРАБРОСТ,ДА ИМАШ САМО ЕДЕН ДЕЛ ПОМИНАТО ОД НЕГОВИТЕ МАЛТРЕТИРАНА ИЗДРЖАНО ТИ КЕ БИДИШ ХЕРОИ,НО ЗА ЖАЛ ТИ СИ САМО ЧОВЕК КОИ НЕМА НИШТО ЗАЕДНОЧКО,И НИЕ БУГАРИТЕ ОТ МАКЕДОНИА ТЕ ЗАМОЛУВАМЕ ДА ПРЕСТАНИШ ДА НАПАГАШ ,ДА ПРЕСТАНИШ. ЗДРАВКО ЗДРАВЕСКИ Е ЧОВЕКОТ КОИ КЕ НЕ ОСЛОБОДИ.


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 09:08:41 часа

ЗА ДА МОЖИШ ДА РАЗБИРЕШ ГОПОДИНЕ КОСТАДИН ТРЕБА ДА ЧЕТАШ И СЕГА ЧЕТАЙ КАКО НАС БЬЛГАРИТЕ НЕ УБИВАТ. . .
11. 08. 2010, 17:34
Семејството на убиениот полицаец бара реконструкција на случајотМоника Талеска

КРУШЕВО - Семејството на крушевскиот полицаец Кристијан Ѓорѓиески (39) кој во неделата изутрината беше убиен од својот сограѓанин Перо Галиман во Крушево, бара реконструкција на случајот. Најблиските сметаат дека при увидот се направени многу пропусти, а во јавноста се пренесени дезинформации.

Сестрата на убиениот полицаец, Добрила Здравеска, ги демантира наводите од МВР дека Ѓорѓиески и обвинетиот Галиман биле поранешни пријатели и дека нивните меѓусебни недоразбирања започнале одамна. Таа тврди дека се' започнало пред еден и пол месец откако Ѓорѓиески го казнил Галиман за погрешно паркирање.

„Целата истрага е тргната во погрешна насока, а увидот е направен од аматери, кои никогаш не се соочиле со убиство. Не се сомневам дека во Министерството, во полициската станица или во секторот постојат експерти што можат да ја завршат работата. Ги замолувам да ја завршат работата коректно“, потенцираше Здравеска, крајно вознемирена од болката поради загубата на братот и револтирана, како што рече, што се шират шпекулации при недовршена истрага.

Таа тврди дека Ѓорѓиески по природа не бил кавгаџија, затоа и покрај заканите што ги имал од Галиман, тој не реагирал дури и кобната ноќ кога бил физички нападнат за време на хепенингот на моторџиите што се одржа на Гумење. А, во моментот на убиството, семејството има сознанија дека Ѓорѓиески не бил сам во автомобилот и дека не зел секира од домот.

„Ако брат ми имал намера да го повреди, тогаш не му требаше секира, бидејќи имаше пиштол, но сите го познаваат во Крушево и знаат колку беше мирен и културен и хуман човек. Кого и да прашате, ќе ви каже дека никогаш со никого не се скарал и дека никому не му се заканувал. А, се' почнало по казната за погрешно паркирање. Еден и пол месец брат ми примал закани, за што има и многу сведоци. Секаде каде што бил сретнат, каде што седел во пицерија, пред очите на гостите, на вработените, му биле упатувани закани од типот „ќе ти ја скинам главата. . . “. Тоа лице го навредувало и го пцуело. Дури ја навредувал и мојата снаа. Но, брат ми никако не реагирал“, вели Здравеска.

Таа бара МВР да спроведе доследна истрага, да ги земе предвид сите аргументи, да ги чуе сите сведоци за да се дојде до вистината, без да се заобиколи ниту еден факт.

Информации за текот на истрагата вчера не добивме од МВР зашто не успеавме да ги контактираме надлежните.

Полицаецот, сообраќаец по функција, беше убиен пред четири дена во Крушево пред куќата на обвинетиот за убиство. МВР соопшти дека Галиман го застрелал Ѓорѓиески со еден куршум во главата од терасата на својата куќа, пукајќи со пиштол за кој поседувал дозвола.


Статијата е прочитана 2476 пати.


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 09:00:00 часа

1
Исповед на една вистина

Автор : Здравко Здравески

ако некой ми каже че не съм македонец ще ми го извади едното око, но дали некой има право да ми каже че не съм българин? Тогава той ме оставил слеп,без очи,ми го искорнал срцето ми,ама не ме е унищожил,не ме е скршил,не ме е згазил,шото аз останвам българин каде и да се намирам,завинаги,кадето да ходам оставам си българин . един българин не може да бъде унищожен ни после смртта му.

За читателот

Мой народе български,мои деца ,мое семейство,мои приатели ,брака и сестри българи кадето да се намирате в страната или в чужбина,а посебно в поробената македония. Вам ви я подарувам тази вистина . вам ви се исповедам за мойта борба за мойот живот и моите грехове. Шото чувствам че това е вистината койато тряба да я спознаат следващите генерации българи и да направат подобра проценка от моята,по добра стратегия,посилна борба.
Aз здравко Здравески сега се намирам в затворот в прилеп македония суден не знам за какво,не знам колку,обвинен не знам от кой,в политички монтиран съдбен процес, никога не успях да го видам политичкото си досие водено от службите в поробената и още не освободена та ми македония. ама както казва нашия български народ ,почувствах го в срцетоми и на кожата ми. в тази книга маймногу ми се иска мойот български народ да я види мойта вистина,да се съживее с живототми,да ми даде критика за това което съм го правел. А на мойте неприатели искам да го кажам това: имахме време за помируване ,за простуване,ама това време сврши. пропуснахте я тази шанс. за вас мойте врагове и враговете на мойот български народ шанс веке няма.
Първиа въпрос които ми падна на памет преди да почнам да пишувам е какво тряба да знаат синовитеми,керкатами ,какво тряба да знае семействотоми и хората на които в срцата тече чистата българска кръв. хората които са ми слични по патриотизам,по идеологиа по убедуване,с

чисти национални чувства за милата ни българска държава. Иска ми се с вас да я поделам тази
вистинска исповед за мене прогонуваниат ,репресираниот и затвораниот българин от макрдония.
Казвам се Здравко Здравески ,роден съм на 26. 01. 1964 г. в град Прилеп в Македония от баща Стеван и майка нада и двамата българи. Наймладиот съм от четиримата синове в семейството им. Тук в затвора имам дълго време и искам животот си да го написам като едно голпмо сведощво за асимилациата на българскиот народ в македониаАко некой от вас некога има възможност да го види полициското ми досие написано от задолжените за проследване и зачувано в службите ,не достапно нито за мен самиат,единствено което можам с сигурност да тврдам е че там пише : соработка с службите няма . Там постойат стотици страници испишани с дани за мен ,блиските ми,активностите ми и борбата ми,но също така са писани и даните на кодошите,даните на найопасните по професия шпиони ,потцртани и бележани с маркер за да не се виждат,иако всеки знае че има начин да се прочетат. Трудно е чувството да не знам какво става когато врвам по улицата а приателите ми не искат да ме поздрават,просто да не ме погледнат,а да завртат главата си и одминат. трудно е некой да покаже с прст на децата ми и да ги нарича предавници,да ги понижи и посрами ,да ги испсова само за това че са българи. Сега разбирам колку им е било трудно ,а всепак ни дума не са казали ,пазили са всичко в душатаси и в срцетоси ,не знам за какво,от страх ли ,или от лубов. Запитвам се какво ли е ставало в срцатаму по време на мойот прогон,по време на ареститеми,и тормозите от проклетите удбашки служители. Какво са мислили децата ми,дали са разбрали какво става? Сигурно не. Те бяха толкува малки и збунени,виждах го тяхниа поглед в празно,виждах голем страх,голями въпроси чувствах как искат да питат :какво става татко кои са тази хора,какво трзат тук ,какво прават,каде ще те водат? Тие малки погледи раздрпваха срцето ми. Исках да крещя врагове удбашки ,изроди. Когато за прв път съзнах че съм проследван , питах се : за какво,от кой,как,каква е тази машиериа койато се казва УДБА или помодерно ДБК и за какво ме проследва,кой и какво е написал в страниците на досиетоми,кой и за какво издал таква заповед,кой ги е чул децата ми как си говорат с приателитеси детските думи?Кой йа уценувал старата ми майка?Кой го е плашел родениа ми брат и го терал да ме предаде?кой? За какво са ги сабирале информациите когато и самите знаеле че един ден по природен път ще стане обединението на българскиот народ,шото ние сме един народ и тряба да живееме в една държава. И още не можам да си дадам одговор на въпроситеми кои са тези хора които можат да градат щастие на нещастието на други,които можат да живеат от парите примени за да унищожат един човечки живот, кодошки пари- рамни на парите които добива един платен убиец. В тази книга искам да ве доближам към животот на един българин в поробената ни македониа,там кадето българите са поробени,дискриминирани,асимилирани,тормозени,там кадето само българите нямат права,кадето се зема животот на българите многу лесно и безкрупулозно. Аз казах спрете,това е червениа цвяат на светофара. Това мора да спре. Аз съм българин,аз правам избор какъв съм,аз съм човек и бог ми дал живот,замо бог може да ми го земе. Никой няма право да ме прекрсти,да ми го измени писмото,националниа ми идентитет.
Размислував така:койа будала ще се занимава с мен?Та аз съм само един мал и незначаен човек,мойта майка е стара пенсионерка. Та аз не съм виновен че съм се родил като българин. Та
никой сам не решава кога ще дойди на тази свят и кога ще го напусне. В периодот од 1985 г. когато се пойавиха релни шанси за да се распадне йугославия –вещачки создадената федерациа,се создаде една идеа на македонисти чийа цел беше унищожуване на българскиот народ. Неописиви са механизмите които са користени от тогашната УДБА со цел убиване на българската идеологиа. Този период многу е еднаков на периодот от 1948г. до1954г. когато в българското население е ставен голем страх. Аз съм само българин,голем или малк човек,кой иска свободата си ,сопствениа си сън,родината си . Това си е мое. Това никой няма право да ми го вземе,няма да го дадам. Само за това ли тряба да бидам одбелезан с черниа ви маркер в полициските ви бележки, да бъдат одбелезани децатами,приателите и брката по крв. В името на нашиа български дух ве повикувам вас брака мои и сестри българи да я отворите душата и срцето,и вътре да ги пуснете патриотизмот,борбата и желанието зедно с българите от македониа да я постигнеме светата ни цел обединението. Во тек на четене на тази книга ще се сретнете с всичките мигове на мойот живот такива каквито са били неизменени,ще се соочите с вистини от които ще ви се дигне косата на главитеви. Ваща критика на настаните ще бъде критика за живототми,шото тука е написан такъв какъв то съм го живеел.
аз сум бьлгарин и бьлгарин ще умрам. . .


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 08:58:28 часа

"Наред с масовите убијства без с'д и прис'да в краја на 1944 г. и през цјалата 1945 г. с'рбокомунистическите власти организират и с'дебни процеси срешту водештата б'лгарска интелигенција.
Сред п'рвите подс'дими са: Д. Гјузелев от Дојран, доктор по философија, инж. Д. Чкатров от Прилеп, инж. Спиро Китинчев от Скопие, д-р К. Робев от Битолја, д-р В. Светиев от Битолја, д-р Вл. Туджаровски от с. Лјубојно, Битолско, инж. Хр. Светиев от Битолја, д-р Ас. Татарчев от Ресен, В. Хаджикимов от Штип, д-р П. Б'рдаров от Прилеп, Ст. Стефанов, јурист от Кратово, Ил. Коцарев, јурист от Охрид, инж. В. Спанчев от Деб'рско, Роза Којзеклиева, учителка от Штип, Н. Павлов, јурист от Тетово, д-р Бл. Панчев от Скопие, д-р П. Хитров от Велес, Ал. Костов, јурист от Битолја, Хр. Ризов, тьрговец от Битолја и хилјади техни сподвижници и последователи от цјала Вардарска Македонија, все видни дејци на ВМРО и Македонската младежка тајна револјуционна организација (ММТРО). Освен в борбата срешту ср'бското робство, в годините на освобождението 1941 -1944 г. те застават начело на б'лгарското национално-културно дело в Македонија. Чрез тјахното с'дене и „ос'ждане", пише в своите спомени В. Хаджикимов, новите с'рбокомунистически власти изправјат на подс'димата скамејка б'лгарската историја, б'лгарското национално с'знание, култура и език в Македонија. В ср'бските с'дилишта до 1941 г. борците за освобождение на Македонија са с'дени по Закона за преследване и уништожаване на разбојниците или по ЗЗД. Сега, пред „македонскија с'д", ги изправјат по „Закона за македонската чест". Всеки, којто се чувства б'лгарин или смјата, че историјата, език'т и националността на славјанското население в Македонија са б'лгарски, автоматично попада под суровите наказателни параграфи на този антиб'лгарски закон с дежурното обвинение, че работи против „народа и д'ржавата", че е враг на „нова Југославија", на братството и единството на „југославските народи" и пр.
Преследваните от с'рбокомунистическите власти б'лгари се оказват подс'дими за с'штите обвиненија, както и пред кралските ср'бски с'дилишта до 1941 г. - затова, че са б'лгари, че се борјат за свободата на б'лгарите в Македонија, че искат да отк'снат Вардарска Македонија от Југославија, да с'здадат независима Македонија или да ја прис'единјат к'м Б'лгарија и т. н. За тези обвиненија Д. Гјузелев, Д. Чкатров и оште 200 души техни другари ка Студентскија процес в Скопие през 1927 г. са ос'дени на по 15-20 години строг т'мничен затвор от ср'бските поробители.
На процесите, организирани срешту посочените и други видни интелектуалци, те са обвинени, че са посрештнали влизането на б'лгарската армија в Македонија (през април 1941 г. ) че заедно с'с своите последователи и с'мишленици са работили за в'зраждането и победата на б'лгарската национална кауза в Македонија, като по този начин са дејствали против „своја собствен народ".
На проведенија от 28 мај до 2 јуни 1945 г. с'дебен процес в Скопие тримата нај-видни р'ководители на ММТРО и всепризнати политически дејци в Македонија в годините 1941-1944 - Д. Гјузелев, Д. Чкатров и Спиро Китинчев, са обвинени от с'рбокомунистическија с'д, че са приели „окупацијата" като ос'штествјаване на „вековнија с'н на македонците да се обединјат с мајка Б'лгарија". А като идеолози и водачи на интелигенцијата в периода 1941-1944 г. са вьзпитавали народа на Македонија в б'лгарски национален дух. И тримата подс'дими приемат „обвинението" като изтькват, че цјал живот с'знателно и с готовност за саможертва са се борили за опазване на б'лгарското население от ср'бска асимилација и за освобождението на Македонија от ср'бско робство. За тази си борба те прекарват по 10 години в мрачните ср'бски затвори и лагерите на см'ртта в Кралска Југославија. За "македонистите" с'дии обаче подс'димите са само „врагове на народа и „предатели" на Македонија.
Подс'димите се заштитават повече от достојно. Д. Гјузелев открито зајавјава: „Кои сте вие, за да ме с'дите за мојата дејност. Аз служих на народа си, а вие на кого служите?" Д. Чкатров зајавјава, че се чувства „омерзен да б'де с'ден от „македонци" по диктовката на старите ср'бски с'дии, които ведн'ж вече са го ос'ждали като борец за освобождението на Македонија от ср'бско робство". Почти по с'штија начин реагират и неговите другари. Пред „македонските" с'дии всички заштитават не само себе си, но и борбата на ВМРО и ММТРО и б'лгарската с'штност на Македонија от векове насам. С'д'т ос'жда и тримата на см'рт. Д. Гјузелев и Д. Чкатров са разстрелјани, а Сп. Китинчев умира от изтезанија в затвора.
Такива прис'ди се издават и изп'лнјават над стотици б'лгари през 1945-1946 г. не само в Скопие, но и в'в всички градове в'в Вардарска Македонија. Само в Скопие са проведени 18 процеса с 226 души подс'дими, с 22-ма ос'дени на см'рт. Между тјах: Димитьр Тодоров от Велес, Емил Михајлов от Штип, Методи Трендафилов от Скопие, Димит'р Катланов от Скопие, Ангел Димков от Скопие, Илија Недков от Штип, д-р Панајот Хитров от Велес, Панче Делев от Велес, Васил Хаджикимов от Штип, Трајко Попов от с. Раштак, Скопско, Трајко Чундев от с. Подлес, Велешко.
На д'лги години затвор са ос'дени хилјади изјавени б'лгари. Между тјах: Димит'р Војницалев, Коста Хрисимов, д-р Димитьр Златарев, д-р Илија Чулев, инж. Кирил Пецаков, Стефан Кузманов, Кр'стју Ивановски, Пет'р Здравев, Борис Градишки, Никола Попов, Радко Градишки, Евтим Гашев, Милка Цветанова, Ана Костова, Стоилко Давидов, Трајко Јовчев, Никола Ветров, Димитьр Панов, Бруно Котев, Томе Исаилов, свештеник Гогов, Јордан Димитров, Димитьр Давидов, Борис Пеев, Никола Павлов, Михо Михајлов, Васе Пупков, Аце Трајчев, Тодор Крајничанец, Григор Чулев, Алексо Стоименов и хилјади техни другари.
В гр. Штип в поредицата от процеси, според в. „Нова Македонија" от 11 февруари, 10 март и 31 мај 1945 г. , в. „Политика" от 16 октомври 1945 г. , в. „Борба" от 10 мај 1946 г. и др. , са изправени пред с'д и ос'дени на см'рт 7 души б'лгари и 32-ма на д'лгогодишен тьмничен затвор по закона за „националната чест". Между тјах: Илија Хаджисланков, Васил Пузд'рлиев, Добре Иванов, Антон Ковачев, Мане Иванов, Тоде Ангелов, Стојан Андреев - всички от Штип, Благој Ципушев от Радовиш, Георги Зафиров, Владо Маджаров, Илија Југов и Георги Чолаков от Гевгели Ангел Евтимов, Емануил Пешев, Трифон Евтимов от с. Виница, Кочанско, Павле Маринов, Панчо Арсов, Санде Манев, Јордан Теодосиев от Кочани и много други.
От с'дените в гр. Прилеп през 1945 г. 28 души, според в. „Нова Македонија" от 28 април 1945 г. и в. „Борба" от 6 октомври 1945 г. , 10 са ос'дени на см'рт. Между тјах: Петьр Спасов, Димит'р Најденов, д-р Петьр Иванов, Александ'р Хаджиздравев и Христо С'рчев, всички от Прилеп, Иван Цаков, Илија Ангелов, Пет'р Стојанов и Петьр Петров от с. Дрен, Прилепско, с'што Георги Тромпев, Харалампи Бутлев, Кирил Кузманов, Борис Попов и др. , все б'лгарски интелектуалци, бивши членове или последователи на ВМРО и ММТРО.
В'в Велес, според в. „Нова Македонија" от 30 април и 2 јуни 1945 г. и в. „Борба" от 12 јуни 1945 г, са ос'дени на см'рт: Георги Димитров, Нако Георгиев, Блажо Бојковски, Јанко Шопов, Христо Данаилов, Панчо Ставрев, Божин Ризов, Милан Атанасов, Георги Иванов и Трифон Лазов на д'лгогодишен затвор - Лјубен Бр'чков, Тодор Горгов, Благој Чушков, Лазар Кицев, Ангел Димов, Благој Варналиев и др.
В Битолја, според в. „Политика" от 24 мај 1945 г„ само в един процес 9 души б'лгари са ос'дени на см'рт. Между тјах: Михајл Михајлов, Војдан Бомбилов, Георги Москов, борис Тодоров, Александ'р далов и др. На д'лги години затвор, според в. „Борба" от 1 јули 1946 г. , са ос'дени Христо Ризов, д-р Константин Робев, Тома Гигов, Никола Коларов, Цветан Дамев, д-р Асен Татарчев, д-р Владо Туджаровски, Цане Костов и т. н.
В Охрид са с'дени и ос'дени на по 15-20 години строг тьмничен затвор Илија Коцарев, Саво Коцарев, Стојчо Ташев, Никола Аргиров, Наум Јосифов, Тома Гајдаджиев, Лјубчо Коцаров и много други.
Арести, процеси, ос'ждане на см'рт и на д'лги години затвор на нај-видните б'лгари се изв'ршват и в останалите по-малки градове в'в Вардарска Македонија. В Гевгели са с'дени повече от 35 души, в Струмица - над 60, в Берово и Делчево - повече от 100, в Кочани - 48 души и т. н. На с'дебните процеси всички са обвинени като „великоб'лгари", „михајловисти", „ВМРО-вци", „фашисти" и врагове на „нова Југославија". "
Оваа бесрамна лага е само еден од бројните примери како може да добијат повеќе титули, висока социална положба и да се заработат добри пари во Бугарија. Овој син на одродник не само станал самиот професионален пропагандист туку не се посрамил да лаже и за ЖИВ човек !!! Просто не можам да разберам што луѓе се тоа ? Замислете само како се лаже за живите, а што е за мртвите кои не можаат да одговораат ?


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 08:57:12 часа

Враговите на македонското одринско революционерно дело, пратили са човек да ме убие. Поткупили са го с 10 лв. и са го
испратили да ме убие. Аз често ходя на пазар да видя как се движат цените на стоката, и виждам че един вол струва 100 лв. а
тук този са го поткупли с 10 лв. за да ме убие? виждам цените и не мога да се изначудам как е възможно един българин да
бъде 10 пъти по ефтин от един вол. . Трудно ми е Българио. . Трудно ми е. . Историята продължава само унищуването трае,
синдромът се повторява а обединението твое бяга далеч от нас. Там в Македония още е така и ден и нощ, и нож в гърбът
забиян,не ме уплашил векове с нож в чужда рака. Плаши ме часът с нож от раката на братът свой. . . Трудно ми е майко Българио,
Трудно ми е Татковино, Трудно ми е когато не съм в теб и с теб, Трудно ми е когато те напускам както да напускам Бог, както
да ми бяга дясната рака на ангелат който ме пази, както още да траят всички твои востаниа, както никога да не може да спре
кървта на апостолите, кървта на войводите, кървта на измачените, поробените, кървта на великите, кървта на просветителите и
на учените, кървта на храбрите на най-милите, кървта на неправедно жигосаните, кървта на не рождените, кървта на утре
ликвидираните. Трудно ми е майко Българио. . Трудно ми е, скамени ми се ледът в кърстът, защтото ти майко моя българио беше
ми и крило и небе, Всека нощ сънувам те теб майко българио на бялата кула във Солун, заглеждала в бялото море, как ги
чакаш твоите голями синове да те избават от този голям срам в който те бутнаха предавниците, всека нощ сънувам те теб майко
българио и си викам, ей гиди дещерйо македонио днес паднала на колене, да ги молиш тези които ги описмени им я отвори
устата и ги научи да казат най първин аз, веди буки тяах да ги молиш що ги научи че рибата се яде, че дървото се калеми, и
че човекът се ражда свободен за да се люби, нив ли да ги молиш майко българио, нив ли да ги молиш името разпнато да ни го
оставят на осъм дела. . Трудно ми майко Българио. . Трудно ми е. . Всела нощ те сънувам на бялата къща в Солун заглеждана в
бялото море как ги късаш всички бяли флага на предатството и от костите на твойте велики цареви строиш голяма гемия за
великите походи на твоите идни поколения. Трудно ми е майко Българио. . Трудно ми е. Всека нощ те сънувам. . . А когато се
будам зад мен започва смъртта а пред мен нищо друго. . . Исус Христос ме сънува на свойто распетие, пелин, бозйе, змийско
грозде а зад мен една разпарчена българиа а пред мен подвижен гроб. . Трудно ми е Българио. . Трудно ми е. . Постелила си
килим пред моят од, както килим от трудна скрама, както едно илинденско преображденско въстание със цяла кърв, в Брисел
евро парламентът с куршуми забодени в моето сърце, а ти най- старата и най- новата демократия заедно смърто будно ме галат,
Белград повампирено сънува за вардарска Македония. А аз вече знам няма от какво да се страхувам, нека да лае във Скопие
власта предателска, защото никой нищо не може да ни вземе, защото нищо нямам, сам ще бъдам. ще бъдя с ветрът на това
тромеждие, на това наше българско разделие. Аз що искам да изменам сичко: Народ, граници и чемер. Аз що искам син на майка
българия да бъдам не само вардар а и вардар и бялото море и одрин обединени да ги видя. Сега ти ходи разболен призраку мой,
ходи и бунтувай се, бори се, ходи в евро парламентът и кажи му така, кажи му вистината утре ще бъде нов век, ще ви се смеат
за двете хиляди лажни проповеди и лажни закони, ще ви се смеят новите поколения за лъжната свобода която ни я хвърлихте
като кост, от която кост ние македонските българи трябва да цицаме иднината. Говоря ви в името на не рождените утре ще бъде
нов веки вашата само повикана власт в скопие ще се превърне в буклук. Ще се превърне в едно разпаднато време. Утре ще бъде
нов век, ще се съберят всички свидетели от всички работи, не знам кой срещу кого ще постои. Но със сигурност знам че и по
натам ще кажете патриотите от моят български род и докато ве гледам как мирно и лесно без капка съвест го одричате
постоенето на моят български народ в македония. В мен се събужда приказката що моят баща ми я говореше, дете мое трябва да
си хапнеш от сянката която търча по теб в реката ако искаш да видиш кой си, какво си и от каде си и колко пари струваш, да
се хвърлиш в реката да си хапнеш от сянката и да я победиш тиранията така говореше моят баща бог да го прости. сега ще ходя
в евро парламентът и ще му кажа така: господа депутати каде се намирам аз, кой ме доведе тук в това място в което място
една испуганета сурия разправа за иднината за моят български народ в македония, разправа за европското единство и разправа
за човековите права и свободи, какви права, какви свободи? За кое единство европско? За кои човекови права? За кои свободи
ще ми говорите ви мен и на моят български народ в македония? И с кое право очекувате да ви вярвам? Когато в вашите
кърволочни и алчни глави няма нищо друго освен вашите изпънати раце към моят народ в македония и вашата омраза с която
живеете, прогонувате, погубувате, убивате и разпарчувате. За вас македония е изпънато въже върху което въже вие с векове е
ги обесувате тялата на българските патриоти, що се смели и повикани да не мислат както вас, вие ли ще делите рецепти за
иднината за моят напатен, поробен български народ в македония, вие ли ще ни я кажувате иднината, когато за вас тие кои не
владеат не съществуват, вие приробувате чужди територии, менувате история, прекърстувате хора, села, градове, убивате и не
го пускате македонският българин да си ги видат своите домови и гробови. ТОВА Е ВАШАТА ЛЪЖНА ДЕМОКРАТИЯ, ТОВА Е ВАШИЯТ
МОРАЛ, ТОВА Е ВАШАТА ЕТИКА С КОЯТО ЛЪЖЕТЕ И ЖИВЕЕТЕ. И що ще правите да ве питам един ден ако го запалиме балканът ако я
изгорим Европа, или наместо това АКО ГО ВРАЗУМИ БОГ НАШИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД. . . АКО СИ ГИ ПОДАДЕМЕ РАЦЕТЕ И ТАКА ФАТЕНИ ЗА
РАЦЕ НИЯ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, ПОЕТИ, АКТЬОРИ, СВЕЩЕНИЦИ, ЦЯЛАТА НАША БЪЛГАРСКА ДИАСПОРА, УЧЕНИТЕ И ЦЕЛИЯТ НАШ БЪЛГАРСКИ
НАРОД КОЙ С ВЕКОВЕ СЕ ПАЗИ ОТ ВАШАТА ЛЪЖНА ДЕМОКРАТИЯ С КОЯТО ПРОПОВЕДАТЕ ЛЪЖНО ЕВРОПСКО ЕДИНСТВО.
От сега ще бъдем сами разболен духу мой. Ще бъдем в глухо време, пресен бол и ветво мясо, и кой от нас първо ще го сменат.
Нека се лае по вечноста която я няма,няма. . . Но имаме земя що не чака. Нека да чака,нека,нека. Имаме земя що не чака, имаме
театър, площади и европски не праведни граници със бодликави жици и бетонски столбови. И полициски кучета. До първа трябва
да се скита, ако скита кърво зборът ще скитаме и ние. Аз ще лаам, ти ще пееш, не, не мога да те следам по на там, тук
трябва да се разделиме. НО НЕ ЗА НАВЕК, ЗА МАЛКО, САМО ДУША ДА СЪБЕРЯ И ДЕЦАТА ДОКАТО СИ ГИ НАМЕРЯ, АЗ НЕ МОГА БЕЗ НИВ
ТЕАТЪР ДА ПРАВЯ, ПРЕДСТАВА ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. Лекот е в нас самите АЙДЕ ЗДРАВКО, АЙДЕ
ВОЙВОДО, СЪБЕРИЯ СИЛАТА, СТАНИ ИЗПРАВИСЕ, ИСТУРИ ВСИЧКО КОЕТП СЕ СЪБРАЛО В ТВОЙТА ИЗГОРЕНА БЪЛГАРСКА ДУША ЗА МАКЕДОНИЯ,
НЕКА ЛАЕ ИСТОРИЯТА НЕКА РИКА КАТО НЕДОЗАКЛАНА КРАВА. Тогава и господ ще пророни врела сълза в котела на нашата българска
болка. Всичко това е сън, илузия във държавава наша още в началото беше гробът. Сега ти ходи разболен духу мой ходи и
бунтувай се и върни се пак аз ще те чакам тук, ще я сънуваме заедно обединена българия, ще се бориме за нашите деца, ще ги
преораме гробищата на идеалите и в копнежат на нашите мъртви гемиджии ще ги съставуваме парчината на нашата поделена
българия, после ще правим истинска представа, ще ги играме солунските атентати. Изнемощен сум вече. Оставих ги годините по
занданите, по площадите по тоалетите на Европа секаде сам, без нив, без моите най-блиски. Се сещаш духи мой как не
арестуваха, как не биха, как ни ги одлепиха бубрезите и джигерите, как ни ги чупеха зъбите на в сякаде сам без нив. КАК ИМ
БЕШЕ ИМЕТО, КОЙ СЪМ АЗ, ИМЕТО СИ ГО ЗАБРАВИХ, КАК СЕ КАЗВАМ, КОЙ СЪМ АЗ, А ДА СЕТИХ СЕ АЗ СЪМ ЗДРАВКО, ДЕНЕС НА 29. 06. 2010
И ЗАРАДИ СТРАМОТ С ИМЕТО НАГРДЕНО НА ДЪРЖАВАТА ГИ ПРОКОЛНУВАМ ПРЕДАВНИЦИТЕ ОТ РОДЪТ МОЙ, С КЛЕТВА ЕДНАКВА НА СТРАМЪТ.
ИЗРОДИ ЕДНИ. ПРОКЛЕТСТВО НЕКА ВЕ ПРАТИ НИЗ ЦЕЛИЯТ ВАШ ЖИВОТ, СИЧКИ НЕБЕСНИ ГРОМОВИ ДА ВИ СЕ СРУШАТ ВЪРХУ ВАШИТЕ ПРАЗНИ
ГЛАВИ, ДО ЩО ПОСТОИ ЗЛО НА ВЕКЪТ И НА СВЕТЪТ ПО ВАС ДА СЕ ВКЛЕЩИ, КРАСТИ И СТРУПОВИ ДУШИТЕ ПРОДАДЕНИ ДА ВИ ГИ ВАДАТ,
КРОКОДИЛИ УТРОБИТЕ ВАШИ ПРОДАДЕНИ ДА ВИ ГИ РАЗПАРЧАТ. ПАДНАТ НА КОЛЕНЕ ГО МОЛЯ СЕ ВИШНИЯТ БОГ НЕБЕСЕН, СИЧКИ НЕБЕСНИ И
ЗЕМНИ КОЛНАТИЯ, НА ОВОЙ И НА ДРУГИЯТ СВЯТ НА ВАС ДА ПАДНАТ НА ВАШИТЕ ПРОДАДЕНИ ДУШИ. ИЗРОДИ ЕДНИ ЩО Я ТУРНАВТЕ МАКЕДОНИЯ ВО
УСТАТА НА ВРАГОВИТЕ, ИЗРОДИ ЕДНИ ЗОЩО ГО ПРОДАДОВТЕ МАКЕДОНСКИЯТ БЪЛГАРИН. ИЗРОДИ ВИЕ СЕ ГЛАВИВТЕ ЧУЖДИ ВАЗАЛИ ДА БЪДЕТЕ, И
ГО ОСТАВИВТЕ БЪЛГАРИНОТ ОТ МАКЕДОНИЯ НА МИЛОСТ И НЕ МИЛОСТ. НЕ, НЕ НЕ ЗАБРАВЯАЙ ТИ СИ ЗДРАВКО, ЖЕНАТА ТИ СЕ КАЗВА ДОБРИЛА,
ДЕЦАТА ТИ СЕ АЛЕКСАНДАР, НАТАША, ФИЛИП И ДАМЯН, ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ ОТ ПРИЛЕП ОТ БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ, ВИЕ СТЕ БЪЛГАРИ, СЕ СЕТИВ
НИЕ СМЕ ЖИВИ, ДА ПОСТОИМЕ И ЩЕ ПОСТОИМЕ. СЕ СЕТИВ ДУХУ МОЙ, СЕ СЕТИВ, ЩЕ ХОДЯ ОТ КЪЩА НА КЪЩТА, ОТ ДЪРЖАВА НА ДЪРЖАВА, ОТ
КОНТИНЕНТ НА КОНТИНЕНТ И ЩЕ ИМ ГОВОРЯ ВАКА: ВЪВ ВСИЧКИ ДЕЛОВИ НА ЕВРОПА СЕ СРУТИЯ СТЕНИТЕ НА СРАМЪТ. ЕДИН ДЕН ТИЕ СТЕНИ НА
СРАМЪТ ЩЕ БЪДАТ СРУТЕНИ И ВЪВ НАШАТА УКРАДЕНА ЗЕМЯ, ТОВА ЩЕ БЪДЕ ДЕН КОГАТО ЩЕ БЪДЕТЕ ПРОКОЛНАТИ ОТ ИМЕТО НА НЕПРИЗНАТИТЕ,
ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ДЕН КОГАТО БЪЛГАРСКИЯТ БУНТОВЕН ДУХ В МАКЕДОНИЯ ЩЕ ГИ СРУТИ ВСИЧКИ СТЕНИ НА СТРАМЪТ МЕЖДУ БЯЛО МОРЕ,
ОДРИН И ВАРДАР, ЗАЩОТО С ХИЛАДНИЦИ ГОДИНИ ПЛАМТИ В НАС СЛАВАТА И ЧЕСТА НА БЪЛГАРИЯ, С ХИЛАДНИЦИ ГОДИНИ НЯМАМЕ НАМЕРА ДА СЕ
ПРЕДАВАМЕ ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е ПО СТАРА И ОТ ГОРОЦВЕТЪТ И ОТ НОЖЪТ. С ХИЛЯДНИЦИ ГОДИНИ НИЕ НЯМАМЕ НАМЕРА ДА СЕ ПРЕДАДЕМЕ,
ЗАЩТОТО В ЕДНА НАША БЪЛГАРСКА ЦЪРКВА ОТКОПАНА Е ДУМАТА ВЪСТАНИЕ. НИЕ БЪЛГАРИТЕ ОТ МАКЕДОНИЯ ЩЕ ГИ СКЪСАМЕ ВСИЧКИ БЕЛИ
ЗНАМЕТА, ТИЕ СИМБОЛИ НА ПРЕДАТСТВОТО, ЩЕ Я ВЪСКРЕСНЕМЕ СЛАВАТА И ЧЕСТА НА ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАТО НАЙ ГОЛЕМ
ЦИВИЛИЗАЦИСКИ ПРОМЕТЕЙ. С ХИЛЯДНИЦИ ГОДИНИ НЯМАМЕ НАМЕРА ДА СЕ ПРЕДАВАМЕ, ЩЕ ГИ ПРЕОРАМЕ ГРОБИЩАТА НА ИДЕАЛИТЕ И С КОСТИТЕ
НА НАШИТЕ МЪРТВИ ВОЙВОДИ ЩЕ СЕ ПРЕТВОРИМ В ЗУРЛИ И ТАПАНИ В НАШЕТО НАЙ СВЕТО ОРЪЖИЕ. С ГОЛИ МЕСА ЩЕ ГИ СКЪСАМЕ ЖИЦИТЕ ОТ
ГРАНИЦИТЕ И ЩЕ ИЗВИКНИМЕ ЖИВА Е БЪЛГАРИЯ.


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 08:56:02 часа

"Да служим честно и вярно значи: да бъдем предани от душа на Бьлгария и своето Отечество и свято да изпълняваме всички требвания на службата да пренасяме, ако стане нужда, без оплаквание (роптание) всичките мъчнотии, които могат да се срещнат във военно време, или пък в мирно, като напр. студ, глад, жажда, немание топли дрехи и други такива да бъдем храбри във време на боя и без противна реч да изпълняваме всичките заповеди на правителството, даже и в тоя случай, когато ни грози явна смърт. Този, който си позволи да наруши дадената от него клетва, т. е. да не изпълнява това, което тя (клетвата) изисква от него, не само че ще бъде строго наказан от закона или вморо, но сам Бог ще го накаже, както тук на земята, така също и на небето. Такъв човек, който е нарушил клетвата, наникъде не може да намери спокойствие и щастие – Божият гняв гнявот на ВМОРО навсякъде го преследва и наказва. Затова клетвата, дадена пред лицето Божие и пред ВМОРО, трябва да се пази от всеки еден. "


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 08:54:49 часа

ИСТИНАТА е, че Майка България, отдавна е влязла в някаква погрешна роля, и отношението и към Македония, Българите в Македония – не е отношение на любеща родна Майка – а по скоро, като Мащеха!
Това е реалната, обективна – Истина.
И разчупване на окови, или Свобода, не се постигат с илюзии, а само с оръжията на Истината и Правдата - там е единствената сила, там е „Съ нами Богъ“.
И е време, Истината да се види много по-ясно, и от Българи (най-обикновени Българи – като мен).
Истината е, че относно Македония - много тежка мъгла е паднала върху очите на България, и Българското общество (точно истинна, като в живото Ботево слово “в сюртуци, в реси и слепци с очи”).
Няма нужда да го аргументирам нито като Социолог, нито като Политическа анализа – толкова е очевидно, че ще избоде очите на човек.
Святата Библия е една – и е грях да се фалшифицира: Святата Истина е една – и е грях да се фалшифицира. Грях е черното да се представя като бяло, и бялото като черно. Грях е всеки от всякъде, все да плюе и черни сиротна Македония – а България все за всичко да е в Правда.


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 08:51:24 часа

Г-ДИНЕ. КОСТАДИН КАТО 1. АЗ СУМ БЬЛГАРИН. И СЕКАДЕ КАДЕ И ДА СЕ НАМИРАМ АЗ ОСТАНУВАМ БЬЛГАРИН. 2. АЗ ЖИВЕВ В ЕДНА ДРЖАВА КАДЕ ЩО ИМА ГЕНОЦИД НА ЕДИН НАРОД КОИ СЕ КАЗВА БЬЛГАРСКИ. АЗ НЕ ШИРАМ РАДИКАЛЕН НАЦИОНАЛИАМ,АЗ САМО СЕ ЗАЛАГАМ ЗА ЕДНО КУЛТУРНО,ПОЛИТИЧКО И ЕКОНОМСКО ОБЕДИНЕНИЕ НА НАС МАКЕДОНСКИТЕ БЬЛГАРИ СО МАЙКА БЬЛГАРИЯ. ТИ ТОВА ЧУСТВО ГО НЕМАШ,ОТИ ТИ НИКОГА НЕ СИ БИЛ ТОРМОЗЕН ИЛИ НЕШТО ТАКВО. .
ТИ ГО НЕМАШ ПРАВОТО ДА СУДИШ. . ЗОШТО ТИ ЩЕ БИДИШ СУДЕН. .
АЗ ЗДРАВКО ЗДРАВЕСКИ И ДА БИДАМ ВРНАТ В ДРЖАВАТА КАДЕ ИМА ДИКТАТУРА АЗ ЩЕ ОСТАНАМ ГОРД НА МОЯТА НАЦИОНАЛНА КАУЗА. . А ТОВА Е ЕДНА И ЕДНИСТВЕНА КАУЗА БЬЛГАРИЯ И СВОБОДА НА БЬЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ. . И ДА УМРАМ АЗ ОСТАНУВАМ ГОРД БЬЛГАРИН. . ПОЗДРАВ ЗДРАВКО


от: zdravko, ( zdravko.burgas@hotmail.com )
публикувано: 12.11.2011 08:38:42 часа

Г-дине костадин ти немаш ништо општо со страданиата на бьлгарите в македония. и не можеш да говориш така како сега. . аз не сум циган па ти да ме наградуваш . . АЗ СУМ БЬЛГАРИН. . И ЩЕ СЕ БОРАМ ДО КОНЕЧНА СВОБОДА НА СИЧКИТЕ МАКЕДОНСКИ БЬЛГАРИ КОИ СЕГА СЕ В РОБСТВО. . КОНЕЧНА СВОБОДА. . . И ТИ НЕ СИ ТОИ КОИ ТРЕБА ДА СУДИ. . БОГ ЕДЕН Е СУДИЯ. . А ТИ ДА АРГУМЕНТИРАШ СИЧКО . . АКО Е ТОА ЩО ЧЕ РАГУМЕНТИРАШ ВИСТИНА АЗ ЩЕ СЕ ОБЕСАМ. . А АКО НЕ Е АЗ ТЕБЕ ГОСПОДИНЕ КОСТАДИН ЩЕ ТЕ ДАДАМ НА СУД ЗА КЛЕВЕТА И НАВРЕДА. . АЗ МОЙАТА ДУМА ЩЕ Я ИСПОЛНАМ. .


от: костадин георгиев, ( freelips@abv.bg )
публикувано: 12.11.2011 01:23:28 часа

човекът на име Здравко Здравковски и другите заблудени хора от него ги срещнах и видях. Опасни са за нашата държавност и национално обединение. Те самите проповядват само борба с оръжие в ръка и някакъв фундаментален национализъм от началото на миналия век. За мен те са заплаха за националната сигурност на България. Сам един македонец ми сподели че техните търсения са реваншизъм срещу просръбски настроени техни съграждани. За мен това си е расизъм и мисля че рано или късно ще се превърне в тероризъм. Интересите на България са едни,а на Македония като суверенна държава други. Не са това начините. Като заключителни думи само: на където ида се обърна и да се разровя за тези хора един добър отзвук нямаше, притиснали мирни граждани съответно получили нужния отговор от властите в Македония , дошли тия хора тук да търсят нещо което за нас е опасно. Под прикритието на този техен "национализъм" правят опити да въвличат дори непълнолетни в своите планове за разни незаконни и лумпенски прояви ,очаквайки от някъде парична подкрепа. Слава на Бога че не я намират все още. Призивът ми е обърнете им внимание и ако е нужно ги върнете да си платят за стореното в Македония. Ако някой мисли че нещо от това не е истина с документи и думи аз ще се аргументирам вече имам достатъчно.


от: Емил Василев, депутат от РЗС, ( advvasilev@abv.bg )
публикувано: 11.11.2011 10:10:47 часа

ВМРО не бива да последва примера на БЗНС - свещените букви да се разцепят между няколко враждуващи групировки и жадни за власт лидери. Съгласен съм, че българският национализъм се меркантилизира и се превърна в кресливо-площаден, а не реален. Желая ви успех.И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага