начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Liubcho Georgievski sakashe da ja prisoedeni Makedonia ko Bugaria

дата: 22 Юли 2009 г. , автор: Liuben Paunkovski - A 1

Avtorot svidetelstva za toa ,deka Liubcho Georgievski sakal da ja prisoedini Makedonia ko Bugarija...Liuben Paunkov e bivsh minister na Vojnata vo Makedonia !

„Георгиевски сакаше да ја подели Македонија“

 
22.07.2009 19:30
Љубен Пауновски
 

Екс министерот за одбрана Љубен Пауновски го обвинува поранешниот премиер Георгиевски дека во текот на 2001. година сакал да ја подели Македонија.

На Албанците да им ги даде териториите околу Дебар, Гостивар и Тетово, а Македонците што живеат во тие подрачја да ги насели во Бугарија.

Во отворено писмо до јавноста напишано уште во 2008. година, а објавено деновиве, тој говори за како што вели бруталниот прогон што го доживува, малтретирање лично и на неговото семејство па се до обидите за физичка ликвидација.

Она што ми го правеше поранешната влада на Георгиевски, и денеска се спроведува од други луѓе и со други методи. Зад сето кажано вели Пауновски, стојам најодговорно.

„Георгиевски директно ми соопшти дека мора да се разделиме со Албанците. Да им дадеме територија кај дебарско и гостиварско-тетовско. Со прст ги означи териториите на картата на Македонија, а остатокот да го носиме кај нашите во Бугарија. Ова особено го потенцираше Димовска. Георгиевски рече дека тоа сега конечно треба да се одработи, а главната работа е да се изведат сите тенкови во најкус можен рок, за ден-два, И да се постават по должината на патот Скопје-Гостивар, на еднакви растојанија, од левата страна на патот гледано кон Гостивар. Го поставив прашањето за сите мои предупредувања пред војната, и за сите ситуации во текот на војната на кои укажував, и за кои изнесував сериозни индиции дека се опструираат, па и се местат судири и жртви од непознати кругови во системот, на што добив одговор дека тие работи се сега зад нас“, вели Пауновски.

Екс министерот има правосилна судска пресуда за издржување затворска казна.Още статии по темата »
М н е н и я

от: Debra, ( president@nisdpta.org )
публикувано: 04.07.2011 07:48:05 часа

Knocked my socks off with knolwegde!И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага