начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


"РАДКО" ПО ПОВОД ПРЕБРОЯВАНЕТО В МАКЕДОНИЯ !

дата: 09 Октомври 2011 г. , автор: Владимир Панков

...

РАДКО е главната българска организация в Македония, която така ясно формулира своите патриотични възгледи...Основните цели на асоциацията РАДКО са:- Асоциацията да бъде организация, която ще афирмира и реализира идеите на Македонското освободително движение;- Асоциацията да бъде организация на способни, предприемчиви и уверени в себе си граждани, които могат да поемат отговорност за себе си, за своите семейства и за своята Българска духовно-културна общност в Р. Македония;- Асоциацията да бъде организация, построена на базата на традициите на европейската християнска цивилизация и на християнските и демократичните традиции на Българският ренесанс на 19 век.- Асоциацията да бъде организация, която интегрира обществото към ценностите на Европейският съюз и влияе към приемането на добрите европейски практики;- Асоциацията да бъде организация, която не приема комунистически и други тоталитарни идеологии;- Асоциацията да бъде организация, чиито членове участват активно в развитието на българската култура и духовност;- Асоциацията да бъде организация, чиито членове уважават и пазят законите на страната, защитават своите права и законни интереси и уважават правата и законните интереси на другите.Основните задачи на асоциацията РАДКО са:- Българите от Р.Македония да представляват градивен елемент в Конституцията на държавата;- Един от официалните езици на държавата да бъде и Българският книжовен език;- Афирмация на Българската история и култура;- Възобновяване на необходимите културно-образователни и църковни институции в Р.Македония по подобие на българските културно-образователни и църковни институции, които съществуваха на територията на Р.Македония по времето на Османската империя, разбира се, адаптирани към съвременните условия и потребности;- Възобновяване на духовното и културното единство на Българите от Р.Македония и Българите от Р.България;- Защита от присвояване и фалшифициране на Българската история и култура;- Защита на Българите в Р.Македония от репресии, полицейско наблюдение и тормоз, преследване, дискриминация и културен геноцид.Асоциацията РАДКО ще провежда сътрудничество само с такива сходни организации, които приемат нашите цели и задачи. На тези, които искат да помагат по друг начин за утвърждаване на Българщината, РАДКО няма да пречи, но няма и да сътрудничи активно. Ние нямаме намерение да правим НИКАКВИ КОМПРОМИСИ С НАШИТЕ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ!

Поздрави!      Асоциация РАДКО         

Председател  :    Владимир ПанковОще статии по темата »
М н е н и я

от: Константин, ( vader8000@yahoo.com )
публикувано: 11.10.2011 10:23:34 часа

Димитре, Димитре. Свърши се тя ваш'та. Няма място за македонисти и сръбски гниди в Македония. Ако не ви погребат албанците, сами ще се погребете. Скоро. . )


от: Димитар, ( adipetrol@gmail.com )
публикувано: 11.10.2011 02:07:35 часа

Пуши курац клето бугарче, ќе ве истребиме како гниди. . .И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага