начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Димитър Стоянов : Македония в ЕС само, ако спре репресиите над българите

дата: 09 Април 2011 г. , автор: Свободна Македония

Обвързва влизането на страната със спазването на човешките права на българите...

 

Димитър Стоянов: Македония в ЕС - след като спре репресиите срещу българи

Петък, 8 Април 2011г.| вестник „Атака”
Македония има да решава много въпроси преди да стане член на Европейския съюз. Това заяви евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов в свое изказване пред Европарламента по повод резолюцията по Доклада за напредъка на Македония през 2010 в преговорния процес за членство в ЕС. "Ще се съглася донякъде с това, което каза комисар Фюле, че ние действително виждаме известен напредък в развитието на Македония към нейния прогрес към Европейския съюз. Но остават и много нерешени въпроси", обяви Стоянов. Той даде за пример делото на българската неправителствена организация "РАДКО", чиято регистрация виси вече години наред пред Върховния съд на Македония. За отказа на тази регистрация "РАДКО" спечели дело тук в сградата на Европейския съд по правата на човека, съвсем наблизо до нашия парламент, за което Македония беше осъдена, припомни националистът.
По думите му хората с българско самосъзнание все още са единствената етническа група в Македония, която няма регистрирана политическа партия. И това се дължи на продължаващите вече 20 години репресии срещу всеки един човек, който изрази българско самосъзнание, довели дотам, че тези хора нямат желанието да се сдружат в политическа партия така, както правят всички други етнически групи в Македония, подчерта Стоянов и добави:
"Тези въпроси са от решаващо значение да бъдат разрешени, защото те са част от политическите критерии, които според мен Македония (и тук няма да се съглася вече с комисаря) не е спазила. И преди разрешаването на тези проблеми не може да започне какъвто и да е нов етап от преговорите за присъединяване на Македония към Европейския съюз."

 


Още статии по темата »
И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага