начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Има вече кой да защити българите в Македония !

дата: 25 Февруари 2011 г. , автор: Георги Генов

Това е "Атака", смята Спаска Митрова...


Спаска Митрова: Няма кой да защити

българите в Македония

 

Петък, 25 Февруари 2011г. | Българи

Хората, които са с българска самосъзнание в Македония няма кой да ги защити, смята Спаска Митрова, която води 4-годишна битка за правата върху дъщеря си Сузана.

Страданието беше много голямо, жертвата беше детето, социалните в Македония му казваха, че аз не го искам, сподели тя по бТВ тази сутрин, след като преди дни съдът окончателно й реши, че Сузана ще живее с нея.

Митрова се надява да живее в България, но все още не знае дали това ще бъде възможно според законите, защото дъщеря й е с македонско гражданство.

Следващата стъпка ще е да имаме среща с адвокат Петров от партия „Атака" и ще уточним нещата какво ще правим, каза тя.

Според Спаска Митрова в момента нещата в Македония са много променени. "Откакто станах сътрудник на евродепутата Димитър Стоянов нещата за българите в Македония са много променени. Преди това на всеки съдебен процес пред съда ме освиркваха, а сега не е така. Това направи голямо впечатление на последния съдебен процес. Хората спират колите на Атака, за да ги поздравят. Сега си мислят, че има кой да ги защити, а преди нямаше. Българските медии също допринесохте много не само за моя случай, но и за други случаи с българи в Македония", смята още Спаска Митрова. "Атака работиха много добре по моя случай – не се вдигаше шум, не се говореше за това. Те бяха свидетели на моето страдание и на това на дъщеря ми".

"Сега моето бъдеще е тук в България с дъщеря ми. Но не знам точно как са законите, това ще уточняваме сега с адвокатите ми", заяви още Спаска Митрова.

 

 

Победата на Спаска е победа за

българите в Македония

 

Петък, 25 Февруари 2011г. |  вестник „Атака”

С помощта на АТАКА българката, която стана емблема на нашенците в Македония - Спаска Митрова, извоюва голяма победа - върна си детето след години мъчителни битки и несправедливи присъди. Личната победа на Спаска и националистите обаче е голяма победа за всички нашенци на македонска територия. След години дискриминация и потисничество те за първи път повярваха, че могат да запазят българското си самосъзнание, че трябва да го отстояват смело и да защитават интересите си.

Имам роднини в Македония и знам за много от безчинствата на местната власт. Българите там не смеят да изявяват културната и националната си принадлежност. Те са смачкани и репресирани. С помощта на АТАКА обаче това се промени завинаги. Днес българите там ликуват и за пръв път от години вярват, че могат да си извоюват лична и общностна свобода.

Едно голямо браво за националистите, които доказаха, че националната чест може и трябва да бъде защитавана с цената на всичко. Нека всички българи в Македония последват примера на Спаска и се борят докрай за добруването на нацията ни!

Иван Димитров, СофияОще статии по темата »
М н е н и я

от: Samid, ( x.xegeafruy@mail.net )
публикувано: 01.03.2013 11:44:04 часа

Four score and seven mnuiets ago, I read a sweet article. Lol thanks


от: gazov, ( gazov@mail.bg )
публикувано: 14.03.2011 21:18:30 часа

Възхищавам се на тази СМЕЛА, млада жена. През какви трудности мина! Сама срещу цяла една държавна машина! А нашите "политичари" я използваха само за личния си рейтинг. И нито един управляващ не застана открито на нейна страна. Оправдаваха се че това било "тънка дипломация", не бивало открито да се изправим срещу македонските сърбо-комунисти, т. е срещу първите приятели на нашите настоящи комунистически управници. За съжаление българите в Македония са оставени сами да се борят с македонският комунистически държавен апарат. И само огромната смелост и решителност на отделни личности не стига. Трябва нашата държавна машина да се изправи срещу тяхната. Само така може да се променят нещата.


от: petko stoev, ( pete_stoev@abv.bg )
публикувано: 03.03.2011 13:46:48 часа

Поздравявам всички българи в Македония, България и Канада с победата и това да не остане единствен случай, а да стане пробив във възвръщането на българщината в Македония тъй като тя е изстрадала много и заслужава това. Постигнатото да бъде сигнал за слагане край на страха да бъдеш българин в Македония.И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага