начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


МИТИНГ на РАДКО пред Св.Александър Невски - 10 юни четвъртък,11часа

дата: 07 Юни 2010 г. , автор: Георги Генов

Мото "Да спасим Спаска Митрова и до осъдим Македонизма "...

2 Files  Download All
ZNAK.gif (1KB); RezoljucijaMITING.doc (39KB)
Искаме Резолюция от БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ - Заклеймяване на МАКЕДОНИЗМА и водене на НОВА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА

Български организации от Република Македония, начело с РАДКО, искат среща с шефа на парламента Цецка Цачева в четвъртък 10.06.2010. Преди срещата българите от Македония ще проведат митинг (11 часа) на площад "Александър Невски", заедно с гражданското движение "Социална солидарност", което вече четвърта година, всеки четвъртък е на площада.
Мотото на МИТИНГА е:

 ДА КАЖЕМ ИСТИНАТА НА ВИСОК ГЛАС ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА!
За защита каузата "Спаска Митрова"!

България трябва да има ясно становище за истината за "македонизма" и създаде специална държавна политика за ПРЕД СВЕТА И ЕВРОПА, свързвайки го с поведението на посткомунистическите ръководства на Р.Македония и осъждането на "македонизма" като престъпление срещу българския народ и човечеството.
Трябва да се направи точна и обективна оценка на "македонизма" като явление, с оглед на обективната историческа истина и политическото състояние и бъдеще на Балканските народи сега, състоянието на Европа в 21 век, също и за защита каузата "Спаска Митрова".
Тук имаме предвид и:
- РЕЗОЛЮЦИЯТА 1096 (Мерки за разрушаване наследството на бившите комунистически тоталитарни системи) от 27 юни 1996г. на ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА;
- Резолюцията на Европейската народна партия - Заклеймяване на тоталитарния комунизъм от 5 февруари 2004г.;
- РЕЗОЛЮЦИЯТА 1481 (Необходимост от международно осъждане престъпленията на тоталитарните комунистически режими) от 25 януари 2006г. на ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА и
- Пражката декларация за европейската съвест и комунизма от 3 юни 2008г..
"Македонизма" е идеология, създадена от болшевишката съветска линия на БКП от началото на 30-те години на 20 -ти век. Българските комунисти от БКП начело с Г.Димитров създават македонизма, под въздействие на новата теория на КПСС и Сталин от началото на 30 те години "за нациите и етносите". Коминтерна поверява изготвянето на резолюция по македонския въпрос на поляка Валецки, които "няма и понятие по македонския проблем". Димитър Влахов (рядко срещан в световната история предател) му помага с изготвянето на резолюцията, която е утвърдена на 11 януари 1934г. на заседание на Политсекратариарта на Комунистическия Интернационал с протокол 207...
Държавата България във вид на "официална национална политика" да заклейми пред Европа и Света "македонизма" като извънредно престъпно създание на БКП и КПСС, водещо до денационализация, унищожение на държавата, геноцид, опасност от териториално разделение, аспирации към чужди земи, дори военни конфликти - което е абсолютно забранено по международното право и 60 годишната практика в Европа след ВС Война до сега.
Да се осъдят всички управления на Р.България след 1989 г., които не са създали противодействаща на "македонизма", НОВА официална политика на Р.България за отричане на "македонизма", в поддръжка на българщината и спиране денационализацията на Българската народност в Македония.
Това е необходимо важно, за да не могат повече тук в Р.Македония ТИТОВИСТИТЕ от СДСМ и СТАЛИНИСТИТЕ от ВМРО-ДПМНЕ да се представляват като "ПАТРИОТИ" и окончателно да си отидат на БУНИЩЕТО на ИСТОРИЯТА, и те да не могат повече да дискриминират българите тук върху основата на тази идеология.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА!Още статии по темата »
М н е н и я

от: Георги, ( ghadj@abv.bg )
публикувано: 09.06.2010 20:53:14 часа

Истината може да бъде умишлено заровена, но не и унищожена!И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага