начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Българската дипломация се осъзнава за истините в Република Македония

дата: 22 Юни 2009 г. , автор: М.Трохаров - Министерство на Външните работи

Авторът смята,че ако Македония не посочи ясни гаранции за своето добраномерено поведение към България,нейното членство в ЕС трябва да бъде блокирано.

Сител, Македония: България заплашва, че ще блокира членството на Македония в ЕС

22 юни 2009 , Агенция "Фокус"

София. България ще подкрепя членството на Македония в НАТО, но ще обмисли дали тя трябва да стане пълноправен член на Европейския съюз, предаде македонската телевизия Сител. Според Любчо Трохаров, дипломат и съветник на българския външен министър Ивайло Калфин, на Македония трябва да се поставят ясни условия, които да я накарат да нормализира отношенията с България, пред присъединяването й към ЕС. Съветникът на Ивайло Калфин призова България да формира ясна позиция относно македонския спор с Гърция, тъй като и България е засегната в него. Според Трохаров македонизмът, прокламиран от Македония в отношенията й с Гърция, се основава на антибългарска идеология, съответно на откраднатата от България история. Той твърди, че Македония показва недружелюбност още от Втората световна война, което може да застраши българските интереси, ако Македония стане пълноправен член на ЕС. Ако не се посочат ясните условия, има риск отношенията да се доусложнят, след присъединяването на Македония в НАТО и ЕС, смята българският дипломат. В интервю за Агенция „Фокус” Трохаров каза, че вместо да се мълчи, проблемите трябва да се сложат на масата и да започне двустранен диалог. Историята, идентичността, културното наследство са част от въпросите, които Македония и България трябва да изчистят, пред страната да се присъедини към ЕС, отбелязва медията.Още статии по темата »
И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага