начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

дата: 07 Март 2010 г. , автор: РАДКО - Асоциация на българите в Македония

Авторите отправят апел за разбирателство към България...

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

УМОЛЯВАМЕ ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ ФАКТОРИ И ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО ДА СЕ САМООПРЕДЕЛИ И ДА РЕШИ - ДАЛИ ПРИЕМА ПОЗИЦИЯТА НА РАДКО - АСОЦИЯЦИЯТА НА МАКЕДОНСКИТЕ БЪЛГАРИ ВЪВ ВАРДАРСКО!

ОЧАКВАМЕ ВОЛЕИЗЛИЯНИЕТО И СЪОТВЕТНОТО ПОВЕДЕНИЕ КЪМ НАС, ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ЗАСТАНА ТВЪРДО КАТО ТРЕТА СТРАНА ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД (НА СТРАНАТА НА РАДКО). ТОВА ОЗНАЧАВА - ПРОТИВОРЕЧИЕ С МАКЕДОНИСТИТЕ И СРЪБСКИТЕ ИМ ПОКРОВИТЕЛИ. СМЯТАМЕ, ЧЕ ПРОГРАМАТА НА РАДКО МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕАЛИЗИРАНА ЕДИНСТВЕНОВ СЛУЧАЙ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПОСТАВИ ПРЕД МАКЕДОНИСТИТЕ УСЛОВИЕТО ДА ПРИЗНАЯТ НАШАТА ПРОГРАМА, КАТО УСЛОВИЕ ЗА ПРИЕМАНЕТО НА БЮРМакедония за член на НАТО и Европейския съюз.

Ако България само ФОРМАЛНО подкрепи РАДКО, а всъщност капитулира пред македонистите, нека не се заблуждава, че ОМО "Илинден" още утре няма да поиска признаването и на "Шопска нация"; такива индикации бяха демонстрирани на яве около Нова година, когато тълпата изпадна в делириум по време на изпълнението на сръбски ВОЕННИ маршове, изпълнявани от вече позабравения в Сърбия - Горан Брегович. Или, както ние тука ги наричаме: "ТУРБО-ФОЛК".

Драги българи - ако в България не разбирате това, никой не ви е виновен! Народ, който не иска да върви към духовен растеж и не създава собствена култура, ще робува на другите...

Обвиненията, че ние българите в Македония не сме били достатъчно образовани" е само напразно, езиково упражнение; че не сме говорели перфектно български и пр. Той - българският език, не пада от небето. Ако ние тук говорим на някои от българските диалекти, не означава, че сме по-малко българи от вас - братята ни в България! Впрочем - целият свят ни приема за българи, затова че говорим ИМЕННО ТЕЗИ ДИАЛЕКТИ, а не защото използваме БЪЛГАРСКИЯ КНИЖОВЕН ЕЗИК!

С уважение: Исполнителен Комитет на РАДКО.Още статии по темата »
М н е н и я

от: Христо Христов, ( h.s.hristov@abv.bg )
публикувано: 11.03.2010 11:20:12 часа

Подкрепям ви изцяло и съм възмутен от малодушната позиция на нашите правителства (включително и сегашното) по отношение на македонистите! Бог да ви помага!


от: Георги Дичев, ( none@none.bg )
публикувано: 10.03.2010 15:32:53 часа

Подкрепям Ви напълно!


от: Никола, ( nsto@mail.bg )
публикувано: 08.03.2010 23:02:37 часа

Естествено, че ви подкрепям! Но ми е малко мъчно, че се получават търкания. . .


от: Станимир Радулов, ( stanimir.radulov@abv.bg )
публикувано: 08.03.2010 18:49:25 часа

Напълно подкрепям РАДКО!


от: Галина Колева, ( vodoley@abv.bg )
публикувано: 08.03.2010 18:22:32 часа

Подкрепям РАДКО и не съм единствената! Всичко в България ще се оправи, тогава и само тогава, когато се осъществи пълна лустрация - т. е. когато всички агенти на ДС бъдат публично оповестени и изхвърлени от политическия живот. Тогава държавата ще предприеме и правилен курс спрямо Българите в чужбина (особено спрямо Българите в Македония).


от: Светлана Стойнева, ( gala1962@abv.bg )
публикувано: 08.03.2010 07:46:24 часа

Подкрепям Ви ,но може би съм единствената българка. За което нямам вина. Трябва да сте по упорити и да се гордеете ,че сте македонци. Никой няма вина къде се е родил. Успех в новите Ви начинания. Вярвам ,че ще постигнете целите си. С Уважение Светлана Стойнева член на ВМРО София


от: Илиян Луков, ( asanas@abv.bg )
публикувано: 07.03.2010 22:23:23 часа

България винаги е подкрепяла Македония,само че през последните 60-70 години България се управлява от безгръбначни комунисти и техните протежета. Едва когато България се освободи от комунистите, тогава може да се очаква твърда и сериозна подкрепа. Както Ви е известно, в момента се прават опити да се разкарат тази измет от властта. Поздрави


от: Emil Zahariev, ( horbat@abv.bg )
публикувано: 07.03.2010 15:38:16 часа

+ Добре е казано! Подкрепям това, което е казано!И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага