начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Министерството на външните работи изпраща свой представител на процеса на Спаска Митрова

дата: 23 Февруари 2010 г. , автор: Free Macedonia

МВнР изказва нарастваща тревога , във връзка с посочения процес...

 

 

 

 

ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ПРАЩА

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДЕЛОТО НА СПАСКА МИТРОВА

  

СОФИЯ.   България следи отблизо случващото се със Спаска Митров. Проверява всички подробностите за вчерашната акция на македонската полиция в дома на българката в Гевгели. Това заяви за сп. „Исторически архив” говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева. На Българското посолство в Македония е разпоредено да изпрати представител на заседанието по делото за попечителство, което ще се състои утре, 24 февруари, в Гевгели, каза още Чернева. Тя допълни, че България разчита на справедлив съдебен процес и по-бързо решение по един граждански спор, без политически внушения. Засега

нашата страна се въздържа от нота до правителството на БЮРМакедония, разчитайки на спазването на общоевропейското право в държавата, кандидат-член на ЕС, уточниха от Външно министерство, в отговор на въпрос на сп. „Историчски преглед”.

     Македонска полиция нахлу в дома на Спаска Митрова вчера. Ден преди поредното заседание на дълго проточилото се дело за родителски права на сънародничката ни за 3-годишната й дъщеря Сузанка, полицията е заплашила майката, че ще бъде хвърлена в затвора отново, ако български журналисти присъстват на делото утре.

     От няколко дни по инициатива на родолюбиви българи от цял свят и с помощта на сп. „Исторически архив”, в интернет пространството, чрез Фейсбук, бг.петиция и бг.мама тече Подписка на асоцияциа “РАДКО “ в защита на българката Спаска Митрова, както и призив за спазване на човешките права в БЮРМакедония.       

     Петицията е разгледана вече от премиера Бойко Борисов, а след утрешното заседание по делото на Спаска Митрова, тя ще бъде изпратена и в  Комисията за защита на човешките права на ЕС, в Страсбург.

     Д-р Георги Генов ,н.с. І ст. в БАН и главен редактор на сп. “Исторически архив “ , Росица Митанова – български журналистОще статии по темата »
М н е н и я

от: Sanjay, ( r.woublousmin@web.com.au )
публикувано: 08.09.2012 13:21:21 часа

Great stuff, you hleped me out so much!


от: Пламен Нанков, ( p_nankov@hotmail.com )
публикувано: 03.03.2010 10:56:59 часа

асоцияциа ?!?!
Докторе. . . . . . . . . . . .И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага