начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


За един български "професор"-национален предател и фашизма в БЮРМакедония

дата: 18 Февруари 2010 г. , автор: Роси Митанова,Георги Генов

Авторите разкриват потресаващата картина на нечовешкия режим в Македония...

 

               Миналата вечер зрителите на телевизия с национално покритие станаха свидетели на безпрецедентен спектакъл във вечерното предаване на Иван и Андрей. То посвети време на една свръхсериозна и свръхболезнена тема за нас, и за българите в Македония  – поредното? заседание на дело за попечителство над невръстната дъщеря на Спаска Митровска в Гевгели.

              Гостуваха двама – условно казано, опоненти на тезата, която от: „защита правата на българите в Македония”, се изроди в махленска разпра за това - има ли въобще българи в Македония, и дали от главата на Зевс ... се е пръкнала македонската нация.

                Думата изроди е използвана не случайно, защото от едната страна на барикадата - „за” правото на самоопределение на българите в Македония, беше застанал един културен и сравнително подготвен човек Никола Григоров.

           …Но, от другата страна – недвусмислено „против” българите и „за” македонизма, беше пристигнало странно държащо се създание, с видими психологически проблеми, титулуващо себе си професор по антрополгия - Иван Калчев.

           Как преподавателят по ДИАМАТ и ИСТМАТ, или както ние студентите в Историческия факултет недвусмислено, без лицемерие и с точност, наричахме предмета му – Комунизъм, е осъмнал след демокрацията като професор по антропология, ще трябва явно отделна статия.

             Та този „наш” преподавател по Комунизъм, се оказа навярно съвсем правомерно и по наследство, като знаем Коминтерновските лаборатории където се е пръкнала ин-витро генно-модифизраната македонска нация (този смехотворен човечец) „душата” на незаконната у нас, и кой знае защо още щъкаща насам-натам - ОМО „Илинден”. На всичко отгоре,  безцеремонно размахваше органа си, на забранената организация, де, - „Народна воля” ( излизащ на български език ), изричайки безскрупулната лъжа за легитимността на вестника.

               За незапознатите ще припомним, че този вестник, а и прословутата ОМО, която по-малко просветените люде бъркат с гей-дружинка, те са и толкова на брой, (малък нощен клуб ще им се стори широк)  са преследвани от закона и полицията заради - цитираме: разпространение на човеконенавистни теории, за подронване на националното достойнство, за кражба, изопачаване и фалшифициране на българската  история! Въпреки тези факти, тези извънзаконни същества продължават да се смятат да авторитети, и да разсмиват, слава Богу целокупната българска зрителска аудитория. И ние бихме изпопадали от смях, защото циркът, както го определиха повечето видели представлението,  наистина беше пълен, ако…

                Ако не ставаше дума за човешки живот, за право на съществуване, на самоопределение, на майчин език.

                Предаването имаше огромен ефект: зрителите с очите си видяха, колко основателно е забранена ОМО „Илинден”, когато заговори душеприказчика на организацията - агентурният пропагандатор на македонизма - Иван Калчев.

               Не искаме да си представяме какво би станало с бедния отродник, ако не беше пред екрана, а на площада, когато не се посвени да се гаври дори с паметта и заслугите пред България – на кандидат-офицера от българската армия - Гоце Делчев. Калчев размаха изфабрикуван в лабораториите на „македонизма” документ, с изявления на някакъв „македонски”, който великият Гоце, едва ли би разчел, ако можеше да се вдигне от паметното място.

              Фалшификат, който дори седмокласник от основното школо ще разобличи, знаейки, че Гоце Делчев е учил във Военната академия на София, говорел и пишел на прекрасен литературен български, и че тачим подвига му тъкмо на загинал герой за целокупността на Майка България, както са наричали родината си по онова време достойните българи.

               В истерична наглост, заядливо кресчендо, уж професор, и уж историкът Калчев, размаха и най-модерната агентурна фалшификация на историята на Балканите – за създаването на македонска националност още в ерата на Александър Македонски???  

              Същият този наш седмокласник би се изсмял на „професора”, защото народностите в Европа се идентифицират около 10 век сл. Хр., а за национални обединения и националността като понятие, става дума едва през 18-19 век, когато се образуват съвременните държави. Ама, той, професорът не чете учебниците по история за 7-ми клас, чете, наизустява и пропагандира само това, което са му написали генните инженери от небългарски/говори се, че иде реч за -  сръбски , "македонски", и тям подобни тайни служби, ама на нас не ни се ще да вярваме, много, много…?!/

              За гнусното отношение и двусмислиците спрямо българката Спаска Митровска, които Калчев се опита да внуши, е обидно да говорим. Фактът, че българката е затворена, бита с тежки папки по главата и наричана "Българска кучка "; заплашвана, че ще бъде ликвидирана, ако не се откаже от българското си самоопределение, не смущава апологетът на македонизма.

            Бог знае какво би се случило с храбрата жена, ако не беше вдигнала шум. Спаска и вчера за кой ли път заяви, че делото се е изродило/ пак тази дума, днес само мутанти ни се въртят в глават/ - в политическо. 

              Искаме само да знаете, че бедите на Спаска Митрова се умножиха, когато стана член на Централния комитет на РАДКО – организация  на сънародниците ни в Македония , която изповядва Християн-демократически светоглед и желае  българското мнозинство в Македония да бъде признато за държавнотворен елемент и настоява за промяна в Конституцията на страната,която да лигитимира българския език и правото на образование и на събствена църковна организация.

             А делото си е политическо, а явно е било и замислено като такова. Вместо съдът да се занимава със съпружеските взаимоотношения, да провери наркозависимостта на съпруга на Спаска, се опита да изкара майката психически болна, щото се смята за…българка!

              Ама тази жена наистина може да бъзе взета за луда. Защото да се осмелиш в Македония да кажеш, че си българин е толкова опасно, че  си или луд, или…потомък на достойни българи като Гоце Делчев, каквато е Спаска!

              Всички в Гевгели, знаят за какво става дума. Видяхме в репортажа на Андрей пред Съдебната плата там обаче, страхът на хората, повтарящи като в несвяст една и съща реплика, без да съзнават фашизоидността й: „Ами щом е българка, да си ходи…!” Само един българин саможертвено застана пред камерата, буквално като на кладата ! Сега ще трябва да проследим какво ще се случва с него, след тази му изява на героичност, без грам преувеличение е така.

              Та, само този мъж преодоля с видимо усилие страха си, и заяви ужасяващия факт:”Тук, в Македония може да си албанец, сърбин, но…в никакъв случай българин, защото ще те ЛИКВИДИРАТ.” Няколко пъти повтори…ликвидират!

              Знаем, наши отговорни политици вече скептично се подсмихват под мустак, смятат че се драматизира излишно, наричат липсата на политика – тиха дипломация, нали не става дума за техния живот. Като трън в… петата им идват „такива като Спаска и неизвестния храбрец, що му трябваше да се изцепва, сега и за него ще трябва да мислят, да се кахърят, само работа им отваря?!”

             Докога, скъпи „отговорни” фактори, ще си заравяме главата в пясъка, и ще се заричаме, че Македонски въпрос за България не съществува. Крайно време е да има обща и последователна политика по отношение живота и правата не само на Спаска, на онзи самоотвержен българин, застанал пред камерата видимо изтерзан и уплашен, а на мнозиството -  освобождаващо се от страха и самоопределящо се вече като българи в Македония .

              България е длъжна да подпомогне сънародниците си, подложени на ексцесии в Македония – защото определят произхода си като български, заради което нямат право на работа, нямат право на просветното и културното развитие, и да отглеждат децата си в нормална, а не в наистина шизофренна среда на развихрящ се все повече македонизъм.

              Бедата обаче не е само в политиката на Македония срещу българите там, а и в неморалната политика на мълчанието, станала прикритие за безпомощността на българската дипломация по Македонския въпрос.

             В основата на демокрацията сред общността на ЕС, към която се присъединихме , и Македония се стреми да бъде, е – Християнският морал и ценностна система. По въпроса с българите в Македония, нашите политици не смеят дори да се явят на изпита, камо ли да го издържат с чест и достойнство.

              Само да не си правят сметки, че единствено българите от Македония, ще плащат цената на безхаберието, ако принудително и безвъзвратно бъде претопена  българската диаспора там. Мълчанието на политиците винаги е подпалвало  Балканите по един неконтролируем начин.

              Дано този път сме само лоши пророци.Роси Митенова , Д-р Георги Генов - н.с. І ст.в БАН и главен редактор на "Исторически архив"

 

 

 

 

 

   

    Още статии по темата »
М н е н и я

от: da, ( dankar@abv.bg )
публикувано: 24.02.2010 22:42:56 часа

Единствената тройка от следването ми в Историческия факултет е написана от Иван Калчев - тогава го именувахме Козята брада. Винаги съм била перфектно подготвена за изпит, дори и за досадния му предмет Комунизъм, но той държеше да му изрицитирам някакви три принципа на Ленин точно както ги е казал Вожда. Искаше да ме върне, но понеже се опънах, че не може след като на три въпроса си отговорил само за това да те връща, ми написа 3. Радвам се, че няма по-висока оценка по този предмет, но думата ми е за това какво гадно копеле е. Както се престараваше като асистент по Комунизъм, така се престарава и от 1989 г. насам, още от времето на черния "Ден", с който се преквалифицира на демократ. Бог да пази от Иван Калчев!


от: Зоран, ( zorann@email.bg )
публикувано: 22.02.2010 15:27:13 часа

Makedonija bila i ke bide Bulgarska!!


от: Таня Мангалакова, ( tmangalakova@yahoo.com )
публикувано: 21.02.2010 14:59:30 часа

Предаването на Иван Андрей започна добре с иронизиране на македонозма. Но участието на Иван Калчев, представен като лице на някаква маргинална организация, квази-гражданска, профанизира темата, и особено случая Спаска.
Водещите или от начало до край трябваше да вървят по каноните на шоуто, иронията, или от А до Я да се отнесат към темата сериозно, като поканят правозащитници. Смесване на несериозното и сериозното профанизира темата и казуса Спаска. Нима всичко е шоу вече?!


от: Перун, ( miceski2000@gmail.com )
публикувано: 19.02.2010 08:02:19 часа

Нема Българи во Македония
туку има Македонци во България
Македонија на Македонците!


от: Georgi Mladenov, ( george.mladenoff@sympatico.ca )
публикувано: 19.02.2010 00:50:34 часа

Прекрасенъ документъ. Българскитѣ политици сѫ победени комунистически функционери чийто родители работеха за КОМИНТЕРНА когато въ лабораториитѣ отъ българитѣ се правеше "македонци" Тракийци¸Доброжанци и най-после сърбитѣ ще ни правятъ шопска нация понеже нашитѣ управници сѫ гузни. Това което правятъ сърбо-македонцитѣ въвъ Вардарска Македония го правеше БСП презъ 1946-до 1963 година.И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага