начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Пак бият българите в Македония

дата: 24 Юни 2009 г. , автор: Георги Младенов

Авторът съобщава за нови издевателства над членовете на Българската партия в Македония - "Радко" :побоища,мъчения ипр. в подземията на доскорошната зловеща организация УДБА ( клон на тамошното МВР ).През ХХІ век няма по-безправна държава от така наречената БЮРОМ (Бивша Югославска Република Македония).

Пакъ заплашватъ българитѣ въ поробена отъ сърбитѣ Вардарска Македония.

Днесъ по електроната(24.06.2009) поща редакцията на Македонска трибуна получи информация ¸че българи отъ кварталъ на градъ Скопие¸ сѫ били викани и заплашвани отъ сръбската УДБА въ поробена отъ сърбитѣ Вардарска Македония!Тѣзи българи сѫ били обвинени¸ че сѫ разпространявали българска пропаганда! Тѣзи хора¸ които бѣха викани въ канцеларията на сръбската УДБА въ Скопие¸ бѣха подали молба да бѫдътъ пререгистрирани¸ като членове на българското гражданско сдружение РАДКО.

Каква ирония на сѫдбата за насъ бългъритѣ. Сърбо-македонцитѣ се гаврятъ съ всичко българско¸ а пристъпницитѣ които управляатъ България се правятъ ¸че не виждатъ какво става въ поробена отъ сърбитѣ Вардарска Македония!

Дали това безобразие¸ което става въвъ Вардарска Македония ще продължи и следъ изборитѣ на 5 Юли 2009 година¸ за сѣга не се знае но сигурно е ¸че въ България нищо няма да се промени¸ понеже играчитѣ сѫ сѫщитѣ които сѫ окупирали българскиятъ парламентъ днесь!

Отъ редакцията на Македонска Трибуна.

24.06.2009г.Още статии по темата »
М н е н и я

от: Димитър Димитров, ( ddimitrov@crc.bg )
публикувано: 02.07.2009 11:31:43 часа

Самоуважението на Р. България задължава да разкрие и използва всички форми на цивилизован диалог при непреклонна позиция в защита на българското население по цялата територия на Македония, незвисимо, че основната маса от това население се чувства застрашено и незащитено, поради което мълчи за националния си произход!
Това население в Гърция и Албания нарича от страх своя български език "нашенски", а себе си като националност "нашенци". Тези ефемизми са категорично доказателство за тежеста и безусловността на ежедневния терор над това население и неговите основни проблеми с индентичноста си и личната му и национална свобода.


от: Димитър Димитров, ( ddimitrov@crc.bg )
публикувано: 02.07.2009 11:02:03 часа

Сръбските лакей винаги са били презряно малцинство във Вардарска Македония, но под техния чадър е малтретирано и денационализирано цялото българско население в Македония! Не е случайно, че основната маса сред сърбокомунистите и македонистите е с куцовлашки произход. Като маргинална национална секта, географски отделени от Румъния, за да работят в нейн интерес, те често са търсили покровителството на поробителите, за да властват и да се чувстват господари, там където са малцинство. Оттам и мимикрията в ортодоксални македонисти и владетели на политическата класа в най странната държава в Европа - Република Македония, една реална съвременна Оруелова държава, където Министерството на Истината се оглавява от МАКЕДОНИСТИ (сърбокомунисти, куцовласи и разбира се безчестни ренегати българи). Министерството на Истината започва от политическата полиция (УДБаджиите), преминава през ПОЛИЦАЙакадемията - МАНУ (сборището на ПОЛИЦАЙакадемиците), полицейските институции в Радиото и Телевизията, Пресата за да стигнем до полицейщината на работните места и даже на битово ниво. Говорим за Авгиевите обори на една съвременна полицейска държава в сърцето на стара Европа. Най-странната държава, управлявана от политически елит - основен враг на собственият си народ, консолидиран икономически от бившия сръбски окупатор и субординиран от УДБА като негова пета колона в държавата.
Но питам достатъчно основание ли е тежеста на проблемите, за да си позволи Р. България да махне с ръка и да остави сънародниците си на произвола на страшната им съдба, под тежеста на която живота им е ад, ако не мълчат или имат различно от македонизаторите мнение! Времето тече, и изтича кръвта на България! Достойни ли сме да се наречем българи и да се смятаме за народ с минало и история, ако позволяваме безнаказано този произвол да продължава. Това се случва вече над 90 години във Вардарска Македония, и по различен, но не по-малко трагичен начин в Егейска Македония. Европейския съюз не знае истината и дълбочината на маразъма който владее сред това българско население, подложено на насилия, остракизъм и политически убийства не само в близкото минало, но и днес в рамките на самия Европейски съюз! Това население не смее да се оплаче на официални власти или международни анкетьори пред ужаса от отмъщение на вскакво ниво, от административно, съдебно, до полицейско и паравоенно!Тревогата е от най-високо ниво!!!И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага