начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Сузана Митрова твърди,че сърбинът-бивш съпруг на Спаска се е дрогирал пред нея още в периода на бременността

дата: 12 Октомври 2009 г. , автор: Free Macedonia

Самолични показания на семейство Митрови относно факта , че сърбинът е бил наркоман...

Майката Сузана : Той се дрогираше пред бременната Спаска

Спаска Митрова и нейните близки имат следната версия по случая. Те смятат, че главна причина за гоненията срещу 26-годишната македонка с наше гражданство е именно българското й самосъзнание.

Според тях Воислав някога бил арестуван за кражба на банциг. Спаска се омъжва за него, въпреки предупрежденията на брат си Александър, който му бил съученик. Сузана - майката на Спаска, твърди, че Воислав започнал да употребява дрога в присъствието на жена си, когато тя забременяла. Тогава Спаска решила да подаде молба за развод.

Съпругът от своя страна завежда дело срещу Митрова. Той я тормози не само заради детето, но и за това, че тя има българско самосъзнание. Според близките на Спаска всички съдии в Гевгели помагали на Воислав. Гоненията били най-вече заради това, че Спаска искала и малката Сузана да има български документ за самоличност, твърдят от нейното семейство. Те споделиха пред "24 часа" още през август, че Воислав бил сърбоман и не можел да изтърпи това.

Срещу Спаска са произнесени общо 4 присъди. Тя бе вкарана в затвора да изтърпи тримесечно наказание, но бе освободена 20 дни преди изтичането му за добро поведение. По реда на издаването им присъдите са съответно от 6, 8, 3 и 10 месеца затвор. Първите две са условни. Десетмесечната присъда е отменена и по случая се води ново дело. Става дума за обида на членовете на гевгелийския съд.

Нарушенията на закона при произнасянето на присъдите са поне три, смята македонският юрист Живко Чавдаров.

Първо, две от присъдите са произнесени за това, че Митрова не е допуснала в дома си Воислав да види малката Сузана. Но според един от коментарите в Закона за семейството в Македония такива срещи не трябва да се осъществяват в дома на майката, "защото не е обичайно за манталитета на нашия човек".

Второ, след първата условна присъда срещу Спаска е издадена втора. А по македонските закони второто наказание задължително трябва да е ефективно.

Трето, Центърът за социални грижи в Гевгели променя едно свое решение, без изобщо да го връчи на Спаска. Първоначално центърът постановява, че тя трябва да води на негова територия всеки петък следобед дъщеря си за свиждане с Воислав. Но внезапно променят деня на седмичното свиждане на понеделник. Спаска не е уведомена за това, а Воислав завежда поредно дело срещу нея. Тримесечната присъда, която жената излежа, бе именно за това, че е попречила такова свиждане да се осъществи в центъра.Още статии по темата »
М н е н и я

от: Hines, ( post@people4you.no )
публикувано: 15.11.2011 16:05:24 часа

Well put, sir, well put. I'll craeitnly make note of that.И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага