начало   контакти
vardar@art.bg


Исторически архив
Документи
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Евгени Кирилов информира комисаря Оли Рен за случая "Спаска Митрова"

дата: 21 Септември 2009 г. , автор: Kajgana.eu

Българският депутат в ЕП информира комисаря Оли Рен за случая...

София. Българският евродепутат от Групата на социалистите и демократите в ЕП (С&Д) Евгени Кирилов отправи призив към европейският комисар по въпросите на разширяването Оли Рен да се запознае лично със случая на македонската гражданка с български паспорт Спаска Митрева. Това съобщиха от пресслужбата на българските социалсти в Европарламента.
В рамките на едноминутно изказване в началото на пленарната сесия, Евгени Кирилов изложи пред своите колеги от ЕП случая със Спаска Митрева, осъдена на 3-месечен затвор и с отнети родителски права над невръстното си дете, заради " невъзможност от нейна страна да предостави легло на бившия си съпруг".
Българският евродепутат обърна особено внимание на членовете на ЕП на грубото отношение към 23-годишната жена, както по време на принудителното й отвеждане от полицията, така и след това.
"Г-жа Митрева е получила и българско гражданство в началото на тази година. Това изглежда е основната причина за нечовешкото третиране, тъй като не е единичен случай", заяви още Евгени Кирилов. Той припомни въпроса, който е отправил към сегашния македонски външен министър преди две години "защо е тази омраза към македонци придобили българско гражданство" и дадения му отговор, че "това са остатъци от миналото".
"След като положените усилия от българските президент и правителство не дават резултат, обръщам се към комисаря Оли Рен лично да се запознае с този крещящ случай в страна, която желае да започне преговори за членство", заяви Евгени Кирилов.


Още статии по темата »
М н е н и я

от: Saifullah, ( anapaula.diel@bbcr.com.br )
публикувано: 22.06.2012 13:53:54 часа

Absolutely first rate and copper-bottomed, genletmen!И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага