начало   контакти
vardar@art.bg


Новости
Македония
Малко смех
М У З И К А
novini
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


ПРОПОВЕДИ, Том 1

дата: 16 Март 2018 г. , автор: Редакцията

Йоан (Крестянкин); Проповедите обхващат подготвителните недели на Великия пост; Цена: 6.50 лв.

 Проповедите обхващат подготвителните недели на Великия пост, започвайки от Неделята на митаря и фарисея, а също така и неделите на Постния Триод. Изданието включва словата на архимандрит Йоан за Светлата пасхална седмица, за Петата Неделя след Пасха, за Възкресение и Петдесетница.

Живото слово на големия познавач на духовния живот ще ни потопи в размисъл за онова, що едничко е само потребно, и с красив поетичеен изказ ще ни настави как да се подготвим за великото поприще на покаянието - Светата Четиридесетница, как да преминем спасителното време на Поста, в какво се състои самопознанието, покаянието, опрощението. А като венец на постните трудове о. Йоан ще ни направи причастни и на Пасхалната радост, на радостта от Христовото Възкресение и Възнесение и на великото събитие на слизането на Светия Дух над Христовата Църква. Неповторимо красиви по своя художествен стил, завладяващи по дълбочината на светоотеческата мисъл, която ги пронизва, проповедите на стареца Йоан ще бъдат незаменимо четиво в навечерието на Великия Пост, Светата Четиридесетница, и след това, когато Православната Църква ще празнува Светлото Христово Възкресение.Още статии по темата »
И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага