начало   контакти
vardar@art.bg


Биография на Г.Ст. Генов
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Разпъната душа

дата: 01 Март 2018 г. , автор: Редакцията

Валентина Михайлова; Поезия; Цена: 7 лв

 ВАЛЕНТИНА МИХАЙЛОВА е родена в гр. София. От малка се занимава с музика. Завършва специалност философия с профил социология в СУ „Св. Климент Охридски". Специализира театрознание към ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов". Завършила е магистратура по БИН във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Работила е като специалист-социолог в ННИЦК при бившия Комитет за култура. По-късно е редактор в Центъра за литературна информация при СБП.

Валентина Михайлова е била сътрудник към социологическа агенция „Ноема". От седем години работи като библиотекар във филиалната библиотека към НЧ „Славянска беседа" - София. Над тридесет години Валентина Михайлова се е занимавала с оперативна журналистика и театрална критика. Има публикации в областта на изкуството и културата в периодичния печат. Нейни стихове, афоризми и епиграми са публикувани в някои столични и извънстолични литературни издания, сборници и антологии. Тя е носител на литературни награди.

Валентина Михайлова е член на Съюза на българските писатели, на СБЖ и САБ. Автор е на стихосбирките: „Незащитени пространства", „Душа в окото на Всемира" и „Оазиси на сърцето" и „Предчувствие за бряг". През 2015 г. излиза от печат журналистическата книга на В. Михайлова „Имена от творческата плеяда".


Още статии по темата »
И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага