начало   контакти
vardar@art.bg


Биография на Г.Ст. Генов
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


Повече от 100 археологически открития в България

дата: 10 Януари 2018 г. , автор: Редакцията

Издателство ФЮТ; Чудеса на природата в България", "Забележителни манастира в България" и "Археологически открития в България"; Цена: 8 лв.

 Кое е най-старото злато в света? Има ли в България паметник, подобен на Стоунхендж? Къде са открити най-ранните следи от човешко присъствие в Европа? Кой е единственият скален релеф в Европа? Какви тайни се крият под улиците на Сандански? Кой тракийски град се намира на дъното на язовир "Копринка"? Кои са най-впечатляващите находки в Долината на тракийските царе? Къде вероятно се е намирало прочутото светилище на Дионис? Как златната монета на цар Иван Асен ІІ се завърна в България? Книгата "Повече от 100 археологически открития в България" отговаря не само на тези въпроси. Тя разказва за много от най-значимите археологически открития в България, представя находки от различни периоди и култури от праисторията, античността и Средновековието. Специално място е отделено на паметниците на тракийската култура. Многообразието от старини в българските земи е впечатляващо и превръща тази книга във вълнуващо откривателство на една богата история.

Още статии по темата »
И з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага